Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

20. juni 2013

Stikkelsbærnarr

Smaker nydelig og ser lekkert ut!
Hva mer kan man forlange?

 

Det er snart stikkelsbærtid, og de syrlige stikkelsbærene passer perfekt i denne klassiske engelske desserten, der sukker og makroner gir søtsmaken.


Stikkelsbærnarr er en klassisk engelsk dessert, som pynter på bordet.

Til 4 personer trenger du:
 
500 g modne stikkelsbær (legg av et par til pynt)
300 g sukker
3-4 dl kremfløte
Frøene av ½ vaniljestang
1 pose ferdige makroner

Gjør som følger:
Skyll og rens stikkelsbærene, og legg dem i en tykkbunnet kjele. La dem koke svakt under lokk i sin egen saft sammen med sukkeret. Pass på, at de ikke brenner fast, før de sprekker, og væten renner ut.
Når bærene er gått i stykker, men kompottmassen fremdeles er litt ujevn, tar du dem av platen  og lar blandingen avkjøle. Pisk fløten til krem, og smak til med frøene fra vaniljestangen + evt. litt sukker, da visse typer stikkelsbær er ganske sure, og med hell kan søtes litt ekstra. Rør ut et par spiseskjeer knuste makroner i kompotten, og legg så kompotten lagvis med krem i høye dessert- eller champagneglass.

Server stikkelsbærfool avkjølt, som dessert med friske bær, alt. knuste makroner på toppen!

Ummmm - smaker deilig og ser lekkert ut! :)

Bilder fra internett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar