Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

12. juni 2013

Norske råvarer

Norske råvarer er til for å nytes!

En enklere middag går det nesten ikke an å lage! 
Og selv om det ser lite ut, blir man mett, tro dere meg! :)

Kjøp en bit god norsk spekeskinke og sørg for å ha en skarp kniv eller kjøttskjæremaskin, slik at du kan skjære løvtynne skiver!
Stikk på super'n og kjøp et lite stykke parmesanost + en grønnplante type basilikum og du er i mål hvis du i tillegg har en sitron og litt olivenolje!

Enkelt, men supergodt! Stek noen halvstekte rundstykker til og du har en komplett og god sommermiddag!

Carpaccio med spekeskinke

En smakfull innledning til et større måltid eller servert som egen rett med brød til
4-6 porsjoner

200 g spekeskinke
6 ss olivenolje
50 g Parmesanost
3 ss hakket basilikum
1-2 sitroner
1 ts grovmalt pepper

  • Pensle 4-6 tallerkener med olivenolje. 
 
  • Skjær spekeskinka i løvtynne skiver med en skarp kniv eller en elektrisk skjæremaskin. 
  • Høvle parmesanost i tynne skiver og dryss over kjøttet. 
  • Krydre med grovmalt pepper og basilikum.
  • Del sitronene og server dem sammen med varme rundstykker eller sprøstekt loff til carpaccioen.

Bilder (c) Marit Jørgensen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar