Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

24. juni 2013

Kjell - Pell - Pottittskrell!

Er du så heldig å ha en potetskreller i huset - og da mener jeg ikke husbonden, men redskapet (!!), så skal du nedenunder få noen idéer til flere måter å bruke denne på!

Idéene fikk jeg fra Sjuves oppskrifter, og jeg slutter meg umiddelbart til disse praktiske øvelsene! Supersmart!

Sett igang "Kjell-Pell-Pottitskrell" og du skal se at far i huset blir en mester med enda flere triks på repertoiret! :)



Her er noen forslag, for en start!

1. Sjokoladekrøller

Legg en kokesjokolade i kjøleskapet. Så, i lange drag, lag sjokoladekrøller ved å trekke den mot deg langs den tynne kanten. Bruk sjokoladekrøllene til å pynte desserter: Tenk på tiramisu, sjokolade-mousse eller en cupcake.
Det avhenger bare av vinkelen hvordan krøllene blir. De kan bli tynne eller brede - og husk at øvelse gjør mester!

2. Ostekrøller

Hvilken som helst hard ost, som comté eller parmesan kan det lages ostekrøller av, med en potetskreller. De krøllete bitene kan brukes i en god salat, å pynte opp en sandwich, eller ha på toppen av en grateng, før du har den under grillen.



3. Grønnsakskrøller

Sommersalatene dine blir mye finere dersom du vender inn noen fine, sprø krøller av rå grønnsaker som gulrot, squash, asparges eller agurk. Legg grønnsakene flatt på fjøla og la skrelleren følge hele lengden av grønnsakene. Krydre krøllene med litt olivenolje og salt, og så ha dem på toppen av salaten.

4. Pene striper

Lag en deilig fruktsalat, hvor frukten er halvveis skrelt, i striper, med en potetskreller. Teknikken sørger for morsommere teksturer og artigere utseende. Du kan gjøre det samme med fylt squash eller bakte epler og pærer. Ja, denne teknikken kan benyttes hver gang du vil servere frukten hel, men med pynt av samme.


5. Sitrusskall

Siden potetskrelleren er så god til å få bare det ytterste, tynne skallet, så funker den også til å ta skallet av sitroner, lime og appesiner uten å få med det bitre, hvite lager under. Pass bare på at du bruker minst mulig kraft. Sitrusskallet kan brukes til infusere en sirup (til en fruktsalat eller en cocktail), melk eller fløte (som du kan bruke i en rispudding eller vaniljesaus). Du kan også hakke dem fint og ha dem i kaker og kjeks.

6. Frisk såpe

Såpestykker kan bli kjipe og tørre om de ikke brukes. Gi dem et nytt liv ved å skrelle bort det ytterste laget.


Og for all del: Husk å vaske den skikkelig før du igjen bruker den til å skrelle potetene dine...


 
.... og uansett hva du skulle få av idéer .... ikke prøv dette!!!

Bilder fra internett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar