Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

29. februar 2016

Formklipping på sitt beste



Jeg har en drøm om en gang å få reise tilbake til Nicole de Vésians hage i Provence, nærmere bestemt til Bonnieux.

Jeg så den kun ovenfra - fra en liten lokal park, hvor jeg hang over rekkverket og kikket ned - og ble helt forelsket i det jeg så. En vakker, fredfull, harmonisk plass med busker som så ut som om de vokste i de formene de var. Ingenting så tvungent eller kunstig ut.

I en alder av 69 flyttet den tidligere hatte- og stoffdesigneren Nicole de Vésian til Provence. Hennes mann var gått bort og hun ville ha en komplett endring i livet sitt.

Endringen kom i at hun kjøpte et falleferdig hus med en ustelt terrassehage i Frankrike. Sakte men sikkert lot hun sin estetiske sans forme hagen og alle som har vært på besøk i hagen blir fengslet av roen og den harmoniske stemningen.


Her får naturen råde og selv om det er klippet er det gjort på en måte slik at det ser naturlig ut.


I hagen råder naturlige elementer som stein, grus og treverk og dette danner et perfekt bakteppe for de formklipte buskene.
Selv om hagen ble designet og planlagt, ser alt ut som om det har "vært sånn" i 100 år. Benker ble designet inn i murer og trapper laget av naturstein og utsikten ble alltid ivaretatt i planleggingen.
 
Etter at Nicole de Vésian solgte stedet til kunstsamler Judith Pillsbury, har det kommet et svømmebasseng på eiendommen, og det føyer seg også inn i det tidløse designet. Mine tanker flyr til bassengene som romerne bygget opp rundt Cesars tid.


Hvis du vil lære mer om formklipping av busker, planlegger vi et kurs i det til sommeren, så følg med på vår facebookside Herr og Fru Jørgensen. Der legger vi ut informasjon. :)




Tekst og bilder fra gardenista-dot-com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar