Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

5. februar 2016

Fastelavansboller - bare nyyydelige med spennende ny og frisk smak


Disse bollene er bare vidunderlig gode og med helt nye smaker og konsistenser enn de vanlige fastelavensbollene som fort blir tørre. De foreslåtte smakstilsetningene, er egentlig helt klassiske smaker, men blir rett og slett løftet opp til en himmelsk opplevelse med den kremete konsistensen.

 

Her får du bolleoppskriften! Lykke til og husk å anlegge høy "kos-faktor"!

0,5 liter melk
150g smør
125g melis
1 pakke tørrgjær
750g hvetemel
1 ts salt
0,5 ts kardemomme

Smelt smør i en liten gryte, tilsett melk og melis, og kok opp.
Avkjøl blandingen til 37 grader før du rører ut gjæren.

Ha hvetemel, salt og kardemomme i en bakebolle, og tilsett væsken. Elt deigen til den er smidig.

Trill ut bollene med en gang (ca. 20 stk) og la dem heve på en lun plass i 1 time.

Stek dem midt i ovnen ved 250 grader i 7-10 minutt. Avkjøl på rist.


Og så kommer det himmelske trikset!   Bland inn 2-3 ss med KIRSEBÆRSAUS eller PASJONSFRUKTSAUSEN fra Herr&Fru Jørgensen pr. fløtehus- enten i den ferdig piskede kremen eller som mellomlegg i bollene.  

 Pynt med kremen - smakstilsatt eller ikke, og legg et magisk dryss av melis på toppen!


Velbekomme og tillat deg selv å  bare nyyyyyyte! Det er fastelavan bare en gang i året!

Oppskriften er fra vår nye og spennende leverandør, Amundsen trading og bilder fra internett 

2 kommentarer:

  1. Hei
    Bollene dine ser aldeles herlige ut. Nystekte boller er det beste jeg vet. Gleder meg til ettermiddagskaffen i dag :) Det blir kos.
    Ønsker deg en fin søndag. Vivi

    SvarSlett
  2. Så hyggelig Viviann. Nystekte boller er farlig gode, men det er jo det man spiser hver dag - det kan bli for mye av, så vi fortsetter med boller en gang i mellom - ikke sant! ;)

    SvarSlett