Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

22. februar 2016

Mini marshmallows kake

Delfiakake med aprikos, pistasjenøtter og minimarshmallows! Det skal sterk viljestyrke til for ikke å la seg friste! Dette er den ultimate kaken for den sjeldne gangen da man bare kaster alle hemninger overbord og gir seg hen til søte, uforglemmelige opplevelser av dimensjoner!



Du trenger: 

375 g kokesjokolade
1 pk kokosfett (delfiafett)
6 ss sterk kaffe
4 stk egg
4 ss sukker
200 g tørket aprikos delt i fire
100 g pistasjenøtter
100 g mini marshmallows
ca. 20 g frysetørkede bringebær til pynt (kan sløyfes)

Slik gjør du: 

1. Kle en liten smurt brødform, ca. 1,5 liter, med matpapir.

2. Ha kokesjokolade og delfiafett i en bolle og sett den over en kjele med vann på svak varme (vannbad). Tilsett kaffe når sjokoladen og fettet har smeltet.

3. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett sjokoladeblandingen i eggedosisen og bland godt til en jevn røre.

4. Vend inn hakket aprikosbiter, pistajsenøtter og minimarshmallows.
Har du ikke mini marshmallows kan du gjerne bruke vanlige marshmallows.

5. Hell røren i formen. Dryss eventuelt over frysetørket bringebær til pynt. Sett kaken kjølig til den er stiv, gjerne over natten. 

Tips #1: 
Server delfiakake i tynne skiver. Tørk gjerne av kniven for hver skive du skjærer for å få pene skiver.

Tips #2: 
Delfiakake har god holdbarhet i kjøleskap, men kan også fryses.

Marshmallows kan brukes til mange ting og da er tips #3:

Som monsterøyne på kjedelige sjokoladekjeks.

Som et søtt smakstilsetning til en frukt-dessert.

Som deilig fyll i grillede bananer! Ummmmmm.....

Da er det bare én ting igjen å huske på - at marshmallows som du kjøper i "godterihylla" sannsynligvis ikke vil smelte i varm kakao! 
Men fortvil ikke - det gjør de du kjøper hos herr&fru Jørgensen i Sandefjord! ;) 

Oppskrift fra matprat-dot-no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar