Delfiakake med aprikos, pistasjenøtter og minimarshmallows! Det skal sterk viljestyrke til for ikke å la seg friste! Dette er den ultimate kaken for den sjeldne gangen da man bare kaster alle hemninger overbord og gir seg hen til søte, uforglemmelige opplevelser av dimensjoner!
Du trenger:
375 g kokesjokolade
1 pk kokosfett
(delfiafett)
6 ss sterk kaffe
4 stk egg
4 ss sukker
200 g tørket
aprikos delt i fire
100 g
pistasjenøtter
100 g mini
marshmallows
ca. 20 g
frysetørkede bringebær til pynt (kan sløyfes)
Slik gjør du:
1. Kle en liten smurt brødform, ca. 1,5 liter, med matpapir.
2. Ha kokesjokolade og delfiafett i en bolle og sett den
over en kjele med vann på svak varme (vannbad). Tilsett kaffe når sjokoladen og
fettet har smeltet.
3. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett
sjokoladeblandingen i eggedosisen og bland godt til en jevn røre.
4. Vend inn hakket aprikosbiter, pistajsenøtter og minimarshmallows.
Har du ikke mini marshmallows kan du gjerne bruke vanlige
marshmallows.
5. Hell røren i formen. Dryss eventuelt over frysetørket
bringebær til pynt. Sett kaken kjølig til den er stiv, gjerne over natten.
Tips #1:
Server delfiakake i tynne skiver. Tørk gjerne av kniven for
hver skive du skjærer for å få pene skiver.
Tips #2:
Delfiakake har god holdbarhet i kjøleskap, men kan også
fryses.
Marshmallows kan brukes til mange ting og da er tips #3:
Som monsterøyne på kjedelige sjokoladekjeks. |
Som et søtt smakstilsetning til en frukt-dessert. |
Som deilig fyll i grillede bananer! Ummmmmm..... |
Da er det bare én ting igjen å huske på - at marshmallows som du kjøper i "godterihylla" sannsynligvis ikke vil smelte i varm kakao!
Men fortvil ikke - det gjør de du kjøper hos herr&fru Jørgensen i Sandefjord! ;)
Oppskrift fra matprat-dot-no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar