Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

26. januar 2016

Bruchetta på en grå dag

Ummmmm - bedre blir det nesten ikke .... 


Når dagene er grå og kjedelige trenger vi litt oppmuntring. Det hjelper å tenke på små italienske landsbyer med glødende jordfargede hus, duftende matgryter, musikk, lokal vin og god mat.

Hvorfor ikke prøve en bruchetta en kveld eller kanskje til lunch en fridag? Bruchetta finnes i mange variasjoner og her har du en med kantarell, hviløk og trøffelolje.

Med kantarell
Du trenger:
2 skiver landbrød til hver person
Olivenolje
Lys trøffelolje
Kantareller eller annen type sopp som du liker
Hvitløk
Parmaskine
Krydder - timian eller basilikum
Fløte
Parmesan

Salt og pepper etter smak
Med champignon
Slik gjør du:
Pensle begge brødskivene med en blanding av begge oljene. Husk at trøffeloljen smaker mye, så du må smake deg frem i blandingsprosessen. Pensle begge sider av skivene.

Stek soppen gylden i smør og ha over det krydderet som passer best til sopptypen. Hell over litt fløte mot slutten og la det koke svakt i et par minutter.

Stek brødet i ren panne på begge sider og gni det inn med hvitløk når det er ferdigstekt. Fordel fløteblandingen og legg et par skiver med parmaskinke på toppen. Topp med revet, fersk parmesan og krydder etter smak. 


Del gjerne bloggen med noen du tror vil glede seg over den :) Takk for at du leser innleggene våre! 

Bilder fra internett 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar