Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

17. januar 2016

I butikken vår har vi fått inn spiselige blomster.

Hæææ, sier du kanskje, men det er godt, dufter godt og ser delikat ut!



Da vi var små pleide vi å suge saften ut av syrinblomstene. Du kan også bruke blomstene i yoghurt, kremost, is, som pynt på kaken eller lage saft eller syltetøy av dem.



Fiolblomstene smaker litt som salat og er dekorative i salater eller som kakepynt. De er fine å fryse inn i isbiter. Hele blomsterhodet kan spises.



Alle roser kan spises. Kronbladene har en delikat smak og kan brukes ferske i kalde drikker og gele, eller tørkede som trekkes til te. Friske eller kandiserte kronblader er dekorativt til kaker.



Blomsterblandinger brukes også som strø på morgenens havregrøt, i müslien eller på granolaen. 

De fleste nordmenn er ekstra glad i blå blomster, og her er derfor noen spiselige du kan tenke på i den forbindelse



Prøv et glass fra Herr&Fru Jørgensen, og du vil se at du blir positivt overrasket! :)

Velkommen inno!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar