I butikken vår har vi fått inn spiselige blomster.
Hæææ, sier du kanskje, men det er godt, dufter godt og ser delikat
ut!
Da vi var små pleide vi å suge saften
ut av syrinblomstene. Du kan også bruke blomstene i yoghurt, kremost, is, som
pynt på kaken eller lage saft eller syltetøy av dem.
Fiolblomstene smaker litt som salat og
er dekorative i salater eller som kakepynt. De er fine å fryse inn i
isbiter. Hele blomsterhodet kan spises.
Alle roser kan spises. Kronbladene har en delikat smak og
kan brukes ferske i kalde drikker og gele, eller tørkede som trekkes til te.
Friske eller kandiserte kronblader er dekorativt til kaker.
Blomsterblandinger brukes også som strø på morgenens
havregrøt, i müslien eller på granolaen.
De fleste nordmenn er ekstra glad i blå blomster, og her er derfor noen spiselige du kan tenke på i den forbindelse
Prøv et glass fra Herr&Fru Jørgensen, og du vil se at
du blir positivt overrasket! :)
Velkommen inno!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar