Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

27. mai 2014

Juhuuuuu - Rabarbratid!!!




Juhuuuu - det er Rabarbratid! Kortreist mat med god smak! Frem med sukkerposene og lag noe søtt, friskt og godt med råvarer fra egen hage (eller butikk)!

Har du ikke selv rabarbra, har du helt sikkert foreldre, venner eller en kollega som kan gi deg noen stilker! 
Hiv deg på trenden og bak;

RABARBRA-MUFFINS med havregryn!
Sundt og godt! :) 
Lykke til!



Stekes i ca. 20 minutter på 175 grader og settes inn i forvarmet ovn.

Til ca. 10 store former trenger du:

125 gram usaltet smør

1 ½ kopp sukker

2 egg - delt inn i hvite og eggeplommer

juice og skall av en halv sitron

2 kopper havregryn

1 ½ kopper hvetemel

1 ts bakepulver

4 rabarbra stilker, skrelt og i tynne biter

2-3 ss potetmel

ca 1 kopp sukker , helst rå
 

Slik gjør du:
Forvarm ovnen og still muffinsformene klare. 

Skrell og skjær rabarbrastilker tynt. Legg dem i en bolle og dryss med potetmel. Det gjør at du kan suge opp saften som ellers ville gjort at røren ble for løs. Sett rabarbraene til side mens du lager røren.

Rør smør og 1 ½ kopper sukker til eggedosis. Rør inn eggeplommer, sitronsaft og skall og visp til det blir porøst .

Bland inn mel, bakepulver og til sist havre. Pisk eggehvitene stive. Rør inn mel og havregryn i blandingen og vend deretter inn eggehvitene. Røren skal være ganske fast. Hell røren i formene.

Hell over ½ kopp sukker på rabarbra stykkene, like før du legger dem i røren. Spre rabarbra i hver form og trykk de ned i røren. Dryss til slutt litt sukker over hver muffins før du setter brettet i ovnen i ovnen.

Stek i ovnen i ca 20 minutter. Hvis du vil ha mer farge på muffinsene kan du heve varmen en kort stund på slutten av steketiden.

Server muffinsene litt avkjølt med ferskpisket krem, gjerne tilsatt vanilje eller sukker.


Bilder fra internett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar