Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

30. mai 2014

1814 jubileet

Jeg er heldig, jeg bor i en gate med mange kulturinteresserte personer. Dette gir seg utslag i at jubileumsfeiringen over at grunnloven vår nå er 200 år, blir markert med morsomme innslag i hele byen. Gaten vi bor i, er en av de få gjenværende etter bybrannene i hhv år 1900 og 1915. Husene er enten bevart eller gjenoppført i lignende stil, slik at fattighuset, systuen, skomakerens hus, doktorens hus og viktualie-butikken står enda, - om enn i ny skrud som skjenkestue i anledning jubiléet.

Igår ble gaten ført tilbake til 1814. Vi som bor her hadde kledd oss ut og husenes historie ble vist frem til forbipasserende ... skjønt, forbipasserende ... det yret med liv i gaten og det minnet vel mest om Karl Johan på selveste 17. mai!

Dagen ble avsluttet med et frilufts-spel i Preståsen, et fantastisk friområde midt i byen. Spelet handlet om Christopher Hvidts liv og hvordan han som gründer var med til å bygge opp et regulert system i Sandefjord, med bl.a. internasjonal handel, sjøfartstradisjoner og skoleverk. En edel mann som ga bort sitt eget hjem for å starte skole. En mann med et spennende og tøft liv, fikk igår uroppføringen om sitt liv, han har fått en plass i bybildet, i tillegg til en bygård oppkaldt etter seg, hvilket han absolutt fortjener. Jeg tror mange sandefjordinger fikk seg en aha-opplevelse og mye læring de ikke visste om byen sin igår. En fantastisk morsom dag, men mye kultur og hygge - og det skadet heller ikke at solen skinte fra klarblå himmel! :)

Her er en liten billedreportasje fra Bjerggatas feiring:

 



Bilder (C) Marit & Geir Jørgensen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar