Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

10. juni 2014

Fars domene


Fars domene .....

Er det ikke rart? Om vinteren er mange mannfolk nærmest fraværende fra kjøkkenbenken og matlagningen (ikke alle ... I know), men straks sommeren nærmer seg og grillen skal frem ... da våkner og strekker grillkonge-genet seg og det med pomp og prakt.

Herren i huset tar over matlagningen ute - mens salat- og tilbehørsmesteren står igjen inne på kjøkkenet og jobber!  Hvis du har det slik, er det på tide å lage et utekjøkken, og er du heldig å ha en handyman i huset, bør ikke dette være en stor utfordring.


Mange tenker at utekjøkken blir en dyr affære, men det behøver det ikke å være. Her har du noen små, enkle tips til matlaging under åpen himmel;

Husk at utekjøkkenet bør oppføres i nærheten av huset. Du skal ikke behøve å løpe lenger enn høyst nødvendig med skitne tallerkner eller fulle salatboller! Greit også å kunne ha tilgang til en klut, uten å måtte løpe lange veier.


Sørg for å ha godt med benkeplass. Når man lager mat ute, blir ofte flere engasjert og tilbyr seg alt fra å hakke løk til å lage salaten. Mat og drikke skal plasseres før servering og benken vil også fungere som avlastning mellom serveringene.


Ikke glem at grillen bør være av god kvalitet. Det er ikke gøy, hvis du drukner i røyk fra en grill uten trekk eller har en grill som hurtig ruster opp. Vurder gass opp mot trekull, de har sine fordeler begge to.


Oppbevaring er et must. Et utekjøkken skal stå modell for storm og regn og må være tett i sammenføyningene. I oppbevaringen skal man kunne sette inn både grillkull og tennsaker, marinader og ting man bruker ofte igjennom sommeren samt boller og glass til utebruk. Noen gjenstander er flott å ha på benken, men langtfra alle.

   
Grillsesongen er nå, så sett igang og lag utekjøkken, som også gir salat- og tilbehørsmesteren en mulighet til å lage mat ute i solen!


 Bilder fra internett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar