Fars domene .....
Er det ikke rart? Om vinteren er mange mannfolk nærmest fraværende fra kjøkkenbenken og matlagningen (ikke alle ... I know), men straks sommeren nærmer seg og grillen skal frem ... da våkner og strekker grillkonge-genet seg og det med pomp og prakt.
Herren i huset tar over matlagningen ute - mens salat- og
tilbehørsmesteren står igjen inne på kjøkkenet og jobber! Hvis du har det slik, er det på tide å lage
et utekjøkken, og er du heldig å ha en handyman i huset, bør ikke dette være en
stor utfordring.
Mange tenker at utekjøkken blir en dyr affære, men det
behøver det ikke å være. Her har du noen små, enkle tips til matlaging under åpen
himmel;
Husk at utekjøkkenet bør oppføres i nærheten av huset. Du
skal ikke behøve å løpe lenger enn høyst nødvendig med skitne tallerkner eller
fulle salatboller! Greit også å kunne ha tilgang til en klut, uten å måtte løpe
lange veier.
Sørg for å ha godt med benkeplass. Når man lager mat ute,
blir ofte flere engasjert og tilbyr seg alt fra å hakke løk til å lage salaten.
Mat og drikke skal plasseres før servering og benken vil også fungere som
avlastning mellom serveringene.
Ikke glem at grillen bør være av god kvalitet. Det er ikke
gøy, hvis du drukner i røyk fra en grill uten trekk eller har en grill som hurtig
ruster opp. Vurder gass opp mot trekull, de har sine fordeler begge to.
Oppbevaring er et must. Et utekjøkken skal stå modell for
storm og regn og må være tett i sammenføyningene. I oppbevaringen skal man
kunne sette inn både grillkull og tennsaker, marinader og ting man bruker ofte
igjennom sommeren samt boller og glass til utebruk. Noen gjenstander er flott å
ha på benken, men langtfra alle.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar