Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

18. juni 2014

Rabarbraterte


Lekker rabarbraterte for late sommerdager!

Det er fremdeles rabarbratid!  Prøv denne gudeskjønne kaken med kremet søtt/syrlig fyll.
Server den gjerne med en klatt Kesam.

Deig:
200 g mel
100 g smør
1 kryddermål salt
1 ss sukker
2 ss kaldt vann

Fyll:
700 g rabarbra, grovhakket
175 g sukker
saft av ½ sitron
3 egg
3 eggeplommer
75 g sukker
2,5 dl fløte
melis og evt. friske blomster til pynt

1. Smuldre mel, smør, salt og sukker sammen. Band deigen sammen med vann, pakk den inn i husholdningsfilm og sett deigen i kjøleskapet i minst 40 min.

2. Bland rabarbra, 175 g sukker og sitronsaft i en gryte, og kok opp, inntil rabarbraene blir bløte. Press blandingen gjennom en sil, og ta vare på saften. (Saften skal være ganske sød – tilsett evt. mer sukker, og varm opp igjen til sukkeret er oppløst.)

3. Smør en springform, ca. 24 cm i diameter. Kjevle deigen ut – f.eks. mellem to stykker husholdningsfilm – til den er stor nok til å dekke formen. Sett formen med deigen på kjøl i ytterligere 30 min.

4. Sett ovnen på 180 grader. Prikk deigen lett med en gaffel, dekk med bakepapir, og fyll med tørre erter for å holde papiret nede.  Stek i 10-15 min. Ta tertebunden ut, og skru temperaturen ned til 150 grader.

5. Hell 1,8 dl av rabarbrasaften i en skål, og pisk sammen med egg, eggeplommer og 75 g sukker. Rør fløten i, og hell blandingen i tærtebunnen. Stek terten ca. 40 min. Fyldet skal være fast, men må gjerne være blødt i midten. Avkjøl kaken, dryss med melis, og pynt evt. med blomster innen servering.


Bilder fra internett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar