Lekker rabarbraterte for late sommerdager!
Det er fremdeles rabarbratid! Prøv denne gudeskjønne kaken med kremet
søtt/syrlig fyll.
Server den gjerne med en klatt Kesam.
Server den gjerne med en klatt Kesam.
Deig:
100 g smør
1 kryddermål salt
1 ss sukker
2 ss kaldt vann
Fyll:
700 g rabarbra, grovhakket
175 g sukker
saft av ½ sitron
3 egg
3 eggeplommer
75 g sukker
2,5 dl fløte
melis og evt. friske blomster til pynt
1. Smuldre mel, smør, salt og sukker sammen. Band deigen sammen med vann, pakk den inn i husholdningsfilm og sett deigen i kjøleskapet i minst 40 min.
2. Bland rabarbra, 175 g sukker og sitronsaft i en gryte, og kok opp, inntil rabarbraene blir bløte. Press blandingen gjennom en sil, og ta vare på saften. (Saften skal være ganske sød – tilsett evt. mer sukker, og varm opp igjen til sukkeret er oppløst.)
3. Smør en springform, ca. 24 cm i diameter. Kjevle deigen ut – f.eks. mellem to stykker husholdningsfilm – til den er stor nok til å dekke formen. Sett formen med deigen på kjøl i ytterligere 30 min.
4. Sett ovnen på 180 grader. Prikk deigen lett med en gaffel, dekk med bakepapir, og fyll med tørre erter for å holde papiret nede. Stek i 10-15 min. Ta tertebunden ut, og skru temperaturen ned til 150 grader.
5. Hell 1,8 dl av rabarbrasaften i en skål, og pisk sammen med egg, eggeplommer og 75 g sukker. Rør fløten i, og hell blandingen i tærtebunnen. Stek terten ca. 40 min. Fyldet skal være fast, men må gjerne være blødt i midten. Avkjøl kaken, dryss med melis, og pynt evt. med blomster innen servering.
Bilder fra internett
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar