Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

21. november 2013

Demonstrasjon med Nils Norman Iversen

Nils Norman Iversen kan futte omkring med flere gullmedaljer hengende rundt halsen. Han er en av Norges desidert flinkeste blomsterdekoratører.


Igår var overvar jeg en demonstrasjon, hvor han hadde fokus på jul, dekorasjoner og ... som de fleste blomsterdekoratører ... alt mulig annet! ;) Sammen med sin samarbeidspartner, Thomas, hadde de laget basisdekorasjoner som han dekorerte med julens blomster og stæsj! I år skal det være sløyfer  -  ja, du leste riktig, det skal være enkle "skolissesløyfer" av smale fløyelsbånd. Sløyfene kan plasseres i selve blomsten, rundt urnen/kurven eller på en gren. Men røde fløyelsbånd må du ha hvis du skal være "in"!

Nils er raus og artig, han tryller frem hyggelige og vakre ting med enkle midler og klarer å unngå feilplassert overdådighet. De fleste i Norge bor tross alt ikke i slott eller herskapsboliger!

Ifølge Nils er juletrenden RØDT - RØDT - RØDT

I norge er man tradisjonstro og selv om det er lov å skeie ut med andre inntrykk, er det rødt som er slageren og det "riktige". Lag gjerne store buketter eller dekorasjoner med alle variasjoner av rødfarger fra den klare rosa-røde cerisse til den dype, nesten storte røde. Da kan du godt touche innom både kobber og oransje. Sammen med dypgrønt fra nåletrær blir det superlekkert!

Nils har en forkjærlighet for glass, og hans måte å bruke dette på er ganske morsom. Han gjenbruker både vin-, olivenolje-, og syltetøyglass. Rensket for alle merkelapper og støy, lar han glasset være glass og gir de en enkel krage rundt åpningen av bjerkekvister..... enkelt og veldig lekkert! 3 enkle syltetøyglass i forskjellig form og størrelse, pyntet med bjerkegrener og med hver sin enkle dekorasjon var veldig flott!


Har man invitert til middag og vil ha pynt på bordet, bør den ifølge Nils være HØY: smal nederst med en dekor som brer seg utover på toppen! Det gir en oppbygging som gir mye og som du ikke trenger mye av for å skape stemning. Skal du ha små lage dekorasjoner trenger du mye og det blir veldig dyrt!

Her er litt inspirasjon fra gårsdagen:
Ønsker du å bli inspirert, - eller enda bedre, delta på et kurs - så ta kontakt. Han holder jevnlig kurs i sin butikk i Oslo - og det for glade amatører som oss!

Utover å ha vært med på å dekorere i kongelige brylluper og ærverdige middager, holder han inspirerende foredrag og som nevnt; kurser både proffer og amatører som bare er glad i blomster.
Vil du lese litt om stilen, kan du kjøpe en av bøkene hans; f.eks. "Desemberblomster" eller "Fest"!

La deg inspirere og husk å begynne tidlig på julestria, 
så kanskje du rekker frem i tide!!!

Hvis noen er i Oslo og ønsker å titte innom hans butikk, som ligger rett ved Steen&Strøm, er adressen; Kreativ Flora Blomster, Nedre Slottsgt. 9, og du kan nå ham på Tlf: 23 10 30 50 eller mail  kreativ.flora@interflora.no  ..... og at han har valgt KREATIV i sitt butikknavn er IKKE tilfeldig! :)Bilder (C) Marit Næss Jørgensen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar