Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

20. september 2013

Kolonihagen er fremdeles vakker ....

 

Livet i kolonihagen blomstrer fremdeles, om enn i en noe dusere fargeskala. Selv nå i snart slutten av September fremstår havene idylliske, frodige og vakre.


En sesong med såing, planting, oppbinding, vanning, gjødsling, luking, kompostering, anlegging av nye bed og deling av stauder, som er trim nok til å holde mang en koloni-beboer i god form, er snart over for denne gang. Vannet skrues snart av og kolonihagen vil gå inn i en dvale som alle gleder seg til å bryte om noen måneder igjen!


Man er i fysisk aktivitet hele dagen i en kolonihage og det er viktig i alle aldre. Hagestell gjør at man lever i nuet. Det er her og nå som gjelder og det er en god følelse. Naturen venter ikke på noen!


Fremdeles er det grøde å hente. Purre, løk og vinterepler venter fremdeles på å bli høstet. Det er interessant å se hvordan fargene i kolonihagen forandrer seg fra å være lyse og friske i sommersesongen til å bli duse og lune på sensommeren. Et vakkert skue som gir glede og inspirasjon!


I de mørke septemberkveldene er stjernehimmelen klar og fløyelsmørk, og det er gøy å se om man fremdeles husker barndommens stjernetegn.

Vi ser allerede frem til å starte opp neste år og skal bruke vinteren til å lese om vekstskifte og planlegge godt!


Bilder (C) Marit Jørgensen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar