Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

4. desember 2014

Pepperkakehus

Nå er tiden da alle hobbyingeniører kjenner det begynner å vibrere i magen og tankene om store konstruksjoner kan få slippe fri! Det er pepperkakehus-tid! Far dresser seg opp i forklede og grillvotter og utstyrt med sylskarp skjærekniv kan han til tider virke ganske skremmende! Blikket blir lysende og ingeniøren får fullt utløp!

Kanskje tegningene fra ifjor trengs å justeres litt? Hva med noen nye former. Kanskje huset fra ifjor trenger et lite påbygg eller hva med å kaste seg ut i en ekstatisk opplevelse og bygge selveste Taj Mahal?

 

Men så var det forskriftene da! Vet du egentlig hva byggeforskriftene sier? Pepperkakehus er alvorlige greier, mye mer alvorlig enn du kanskje tror, og hvis du husker godt etter, så var kanskje ikke resultatet ifjor så godt som du egentlig ville huske det? Var veggene like lange? Ble vinduene rette eller rett overfor hverandre? Ble ark'et på taket i det hele tatt mulig å sette sammen og hva med pipen .. passet den på toppen av det spisse taket?


Det er mange måter å bli litt frustert på når det gjelder pepperkakehus. Husk at veggene fort eser litt i ovnen, hvis du ikke passer på. Kanskje vinduene blir bulete og hva hvis ikke alle bitene steker like lenge. Mange pepperkakehus har nok tilsynelatende vært utsatt for brann på enkelte deler av huset!

Her er hjelpen for de som er litt mer enn gjennomsnittlig interessert. Sintef har nemlig utarbeidet egne regler for oppføring av pepperkakehus - og HER kan du hente de frem, hvis du tør ... dette er ikke for pingler! :)

Jeg ønsker lykke til  - skal selv i ilden til helgen og hvis ikke alt ramler sammen, skal jeg love å legge ut et bilde! :)

Bilder fra internett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar