Ernst Kirchsteiger er en av mine favoritter! Når hans programmer kommer på TV er det hyggestund! Han er inspirerende, trivelig og ikke minst - en fantastisk kokk, som lager mat fra grunnen av og ikke blåser seg opp til noe han ikke er! Han er simpelthen bare seg selv og det er mer enn nok! :)
Vi så ham lage sin egen versjon av leverpostei her om dagen, og den har jeg lyst til å gjengi her. Jeg har allerede kjøpt inn kalvelever og skal lage denne innen jul slik at vi kan kose oss litt ekstra sammen med familien i julen! Anbefaler dere å prøve! Hjemmelaget leverpostei er en ganske annen opplevelse enn den dere kjøper i butikken! Lykke til! :)
500 g kalvelever
125 g hvitt spekk
4 ansjosfiléter
1 gul løk
0,25 ts malt krydderpepper
0,5 ts malt hvitpepper
0,5 ts salt
1 ss honning
1 ss ansjosfilétkraft
1 tsk merian
1 egg
1 dl hvetemel
3,5 dl H-melk
Slik gjør du:
Sett ovnen på 175
grader.
Ta bort den blåhvite
hinnen på leveren.
Skjær leveren og spekket i små biter.
Grovhakk løken.
Skjær leveren og spekket i små biter.
Grovhakk løken.
Knus krydderpepper
i morteren.
Bland alle
ingredienser i en foodprocessor.
Smør en ovnsform
med litt olivenolje og hell røren i en form.
Still formen i et
vannbad. Plasser vannbadet med formen i ovnen,
og stek i ca 40 min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar