Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

14. desember 2014

Hjemmelaget leverpostei - supergod!

Ernst Kirchsteiger er en av mine favoritter! Når hans programmer kommer på TV er det hyggestund! Han er inspirerende, trivelig og ikke minst - en fantastisk kokk, som lager mat fra grunnen av og ikke blåser seg opp til noe han ikke er! Han er simpelthen bare seg selv og det er mer enn nok! :)

 
Vi så ham lage sin egen versjon av leverpostei her om dagen, og den har jeg lyst til å gjengi her. Jeg har allerede kjøpt inn kalvelever og skal lage denne innen jul slik at vi kan kose oss litt ekstra sammen med familien i julen! Anbefaler dere å prøve! Hjemmelaget leverpostei er en ganske annen opplevelse enn den dere kjøper i butikken!  Lykke til! :)

500 g kalvelever
125 g hvitt spekk
4  ansjosfiléter
1  gul løk
0,25 ts malt krydderpepper
0,5 ts malt hvitpepper
0,5 ts salt
1 ss honning
1 ss ansjosfilétkraft
1 tsk merian
1  egg
1 dl hvetemel
3,5 dl H-melk


Slik gjør du:

    Sett ovnen på 175 grader.
    Ta bort den blåhvite hinnen på leveren.
    Skjær leveren og spekket i små biter.    
    Grovhakk løken.
    Knus krydderpepper i morteren.
    Bland alle ingredienser i en foodprocessor.
    Smør en ovnsform med litt olivenolje og hell røren i en form.
    Still formen i et vannbad. Plasser vannbadet med formen i ovnen, 
    og stek i ca 40 min.
Sesonger ønsker god jul

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar