Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

9. august 2014

Hjemmelaget tomatsuppe - Nammmmmmm

Er du en av de som har sådd eller kjøpt tomatplanter og nå har en drøss med solmodne, saftige, røde eller gule tomater hengende? I så tilfelle er du heldig, for da kan du lage denne deilige tomatsuppen, som hverken inneholder fargestoff, holdbarhetsmidler eller andre giftstoff. Kjøper du tomater, skal du la de ligge i kaldt vann i ca. 30 minutter - det sies at da løsner noen av de giftige sprøytemidlene som vi ikke bør få i oss.

Serverer du denne tomatsuppen, blir det garantert en slager - det er mange som kommer til å spørre om du  kan lage den flere ganger, så hvorfor ikke koke opp en stor kjele - og fryse ned i akkurat passe porsjonsmengder som passer for din familie.


Her er oppskriften:


TOMATSUPPE
Du trenger til 4 personer

1 gul løk, finhakket
3 hvitløksfed, finhakket
2 ss olivenolje
8 store tomater, grovhakket
1/2 liter vann
1 terning hønse- eller grønnsaksbuljong
2 ss tomatpuré
1 ts salt, og 1/2 ts sukker.
Et dryss svart pepper
2 dl creme fraiche
Litt basilikum eller persille
Revet parmesanost over (eller alminnelig norsk ost)

Slik gjør du:
Hakk løk og hvitløk, og surr i olivenoljen til det er blankt.
Legg de hakkede tomatene i gryten og tilsett vann, buljong, tomatpure, salt, sukker og pepper.
Kok opp, senk deretter varmen og la suppen småkoke i 25 til 30 minutter.
Kjør suppen med en stavmikser til den er jevn. Rør i creme fraiche, og smak til med salt og evt. et lite dryss av sukker.
Strø over basillikum eller hakket persille og litt revet ost.

Lykke til!

UUUuuuummmmmm ... dette er mat for Mons! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar