Serverer du denne tomatsuppen, blir det garantert en slager - det er mange som kommer til å spørre om du kan lage den flere ganger, så hvorfor ikke koke opp en stor kjele - og fryse ned i akkurat passe porsjonsmengder som passer for din familie.
Her er oppskriften:
TOMATSUPPE
Du trenger til 4 personer
3 hvitløksfed, finhakket
2 ss olivenolje
8 store tomater, grovhakket
1/2 liter vann
1 terning hønse- eller grønnsaksbuljong
2 ss tomatpuré
1 ts salt, og 1/2 ts sukker.
Et dryss svart pepper
2 dl creme fraiche
Litt basilikum eller persille
Revet parmesanost over (eller alminnelig norsk ost)
Slik gjør du:
Hakk løk og hvitløk, og surr i olivenoljen til det er
blankt.
Legg de hakkede tomatene i gryten og tilsett vann, buljong, tomatpure, salt, sukker og pepper.
Kok opp, senk deretter varmen og la suppen småkoke i 25 til 30 minutter.
Kjør suppen med en stavmikser til den er jevn. Rør i creme fraiche, og smak til med salt og evt. et lite dryss av sukker.
Strø over basillikum eller hakket persille og litt revet ost.
Lykke til!
Legg de hakkede tomatene i gryten og tilsett vann, buljong, tomatpure, salt, sukker og pepper.
Kok opp, senk deretter varmen og la suppen småkoke i 25 til 30 minutter.
Kjør suppen med en stavmikser til den er jevn. Rør i creme fraiche, og smak til med salt og evt. et lite dryss av sukker.
Strø over basillikum eller hakket persille og litt revet ost.
Lykke til!
UUUuuuummmmmm ... dette er mat for Mons! :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar