Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

25. august 2014

Ratatouille ... og det var ikke musa! ;)

En kjent mus ved navn Ratatouille har tatt navnet fra denne retten. Helt ærlig så synes jeg retten er mange ganger bedre - men Mr. Ratatouille er da også søt! :)



Denne oppskriften har jeg fått fra min venn Rickard Fagerström, som bor på det vakre småbruket Trae i Stavern. Han kokkelerer og baker og dyrker, har høner og holder utstillinger, samtidig som han passer sin jobb som steward i flybransjen.

Ratatouille er en grønsaksstuing fra Provence i Frankrike og kan serveres både til kjøtt, fisk og pasta. 


Av denne oppskriften får du tilbehør til ca. 10 middager, basert på godt tiltygg for 2 personer. 

Du trenger en stor og høy kjele for å få plass til alt dette, men husk at det synker fort sammen. Husk også at hvis du skal fryse det ned, er det smart å la det være igjen litt på koketiden - ellers kan det fort bli "grøt" når du tiner og varmer det opp.
  
5kg squash 

12-13ts salt 

12 gule løk 

12 båter hvitløk 

12 gul/rød paprika 

20ss olivenolje 

4 dl hakkede tomater

24ss tomatpuré 

3 never hakket fersk basilikum 

3 never hakket fersk bladpersille 

Kvernet pepper etter smak ev mere salt, men det trenges som regel ikke

La alt koke litt til ok konsistens, rør litt nå og da men ikke for mye. 

Lykke til ... og husk 

 
.... å rydde etterpå! :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar