En kjent mus ved navn Ratatouille
har tatt navnet fra denne retten. Helt ærlig så synes jeg retten er mange
ganger bedre - men Mr. Ratatouille er da også søt! :)
Denne oppskriften har jeg
fått fra min venn Rickard Fagerström, som bor på det vakre småbruket Trae i
Stavern. Han kokkelerer og baker og dyrker, har høner og holder utstillinger, samtidig som
han passer sin jobb som steward i flybransjen.
Ratatouille er en
grønsaksstuing fra Provence i Frankrike og kan serveres både til kjøtt, fisk og
pasta.
Av denne oppskriften får du
tilbehør til ca. 10 middager, basert på godt tiltygg for 2 personer.
Du trenger en stor og høy
kjele for å få plass til alt dette, men husk at det synker fort sammen. Husk
også at hvis du skal fryse det ned, er det smart å la det være igjen litt på
koketiden - ellers kan det fort bli "grøt" når du tiner og varmer det
opp.
5kg squash
12-13ts salt
12 gule løk
12 båter hvitløk
12 gul/rød paprika
20ss olivenolje
4 dl hakkede tomater
24ss tomatpuré
3 never hakket fersk
basilikum
3 never hakket fersk bladpersille
Kvernet pepper etter smak ev
mere salt, men det trenges som regel ikke
La alt koke litt til ok
konsistens, rør litt nå og da men ikke for mye.
Lykke til ... og husk
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar