Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

11. juli 2014

Malemester for en dag



Sommeren er tiden da vi egentlig skulle ligge flatt ut og lade batteriene, men hvor mange klarer det? Noen må gjøre noe, for å kunne koble ut og da er det veldig lett å ty til malekosten. Det er alltid noe som trenger å males!

La oss velge ut kjøkkenet; her kan du male både innredning, vegger, gulv og tak. Utfordringen ligger kanskje ikke i arbeidslysten men i å velge rett utstyr og ikke minst rett maling i tillegg til farge.

Hvorfor ikke la maten du spiser inspirere deg til fargevalg. Spiser du riktig, er det mange flotte farger å velge imellom.


Som en grunnregel gjelder at alt som skal males må være gullende rent! Neida, jeg mener ikke sterilisert, men kjøp det som malingsprodusentene selv kaller rengjøringsmidler. De er som regel litt sterkere enn den alminnelige såpen du har i huset og er også enklere å få skyllet skikkelig av.

Så skal det slipes. Alle ujevnheter fra gammel maling eller skal vi si; - ukonsentrert og rennende maling, skal vekk. Skal du male flere lag med den nye malingen skal du også slipe ned etter hvert strøk bortsett fra det siste. ;) Husk å tørke vekk støvet med en mikrofiberklut da!

Kanskje ikke alle vil være like begeistret for å male
naturen på veggen, men kanskje andre motiv....
Så kommer individualismen inn, for nå skal det velges maling. Du trodde kanskje at blank maling er det som er mest hensiktsmessig på kjøkkenet, vaskbarhetsmessig osv. Neida, det er forlengst forsket forbi det punktet. Du kan velge matt maling til flater du tar på med hendene hver dag, og vaske så mye du vil, uten at det blir skjoldete, du skal bare huske på å bruke vanntynnet oljemaling eller en polyretanforsterket akrylmaling. Husk at standard lateks og PVA-malinger kan bli litt seie av fingerfett.

OK, så da står du med den urtegrønne, riktige type malingen til kjøkkenet ditt og er klar til å fornye både farge og stemning! Men hva med utstyret, har du forsikret deg om at du har rett redskap til jobben?

 

Aller først må du huske at med maling er det en fordel å arbeide med jevne strøk og du bør ikke stoppe opp i jobben slik at noe rekker å tørke innen du fortsetter.
En rull er saken i de fleste tilfeller, - det går liksom fortere. Det er det mange som har funnet ut av! Det ikke så mange har funnet ut av, er at det må etterstrykes med en flat pensel med bred bust for å unngå appelsinhud. Det er jo flate, flater uten rugler vi vil ha ... shabbychick eller ikke!

 

Maling er gøy! Maling er inspirerende! Maling er friskt!
Maling er overmalbart! ;)

Bilder fra internett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar