Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

3. juli 2014

Slik lager du rørt jordbær for nedfrysing!

Har du også slitt med at det rørte jordbærsyltetøyet bare flyter utover som saft når du skal ha det på brødskiven? Glem den opplevelsen. Her er oppskriften som gjør at du får tyktflytende rørt jordbærsyltetøy:

Du trenger:

6 kg jordbær  (1 kasse)
1,5 pose Certo frysepulver
2 kg sukker

Slik gjør du:
Skyll bærene godt og la de renne av seg.

Jordbær, sukker og frysepulver til en jevn masse .....
Sett av 1/3 av bærmassen og bland sammen med sukker og Certo frysepulver. La dette gå i mixeren til det blir en jevn masse. Er bærene store, kan det være en smart idé å dele de i 4 biter, innen du setter mixeren igang. La det stå og gå i ca. 5 minutter før du setter massen til side.

Del opp resten av jordbærene i kvarte deler.....
Del hvert bær av de resterende bærene i fire, med en liten kniv. Vend de forsiktig inn i jordbær/sukker/certomassen med en tresleiv.  (Fikk en supersmart tilbakemelding fra en hyggelig leser av bloggen. Istedet for å selv stå å skjære jordbærene i kvarte biter med kniv, kan man bruke en eggedeler - sånn som lager båter (ikke skiver). Smart - ikke sant!!! Tusen takk Ingunn!!)

... og vend forsiktig inn i massen av sukker, jordbær og frysepulver.
Så er det bare å fylle massen i den type fryseemballasje du selv ønsker. Personlig foretrekker jeg å la de fryses i fryseposer, som ligger flate. På den måten blir de plasseffektive i fryseren samtidig som det går fort å tine de opp når du en kald søndagsmorgen til vinteren, vil ha en loffskive med jordbær på!

UUUMMMmmmmmm.... deilig sommerpålegg for kalde vinterdager!
Dette syltetøyet har mye mindre sukker enn det du kjøper på butikken og inneholder både antioksidanter og vitaminer - nettopp fordi det ikke er kokt!.... og så blir det tykt!!! Nam!

Enjoy og lykke til! :)

Bilder (C) Marit Næss Jørgensen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar