Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

8. september 2017

Kreps til middag

 

Det er sensommer .... eller kanskje vi egentlig må se i øynene at vi nærmer oss det som kalles høst .....   og i den anledning er det høysesong for sjøkreps eller; som de også kalles langostiner.

De kan serveres kokt med majones og loff, men hvis du tar deg tid til å grille de får du en helt annen opplevelse av retten.

Nedenunder får du gjengitt hvordan vår alles kjære Christer Berens anbefaler å gjøre det. Lykke til og husk at det er viktig å slå til nå ... sesongen er kort og det er et år til neste gang! :)



Til 4 personer trenger du:

16 sjøkreps
100 g smør
Salt & pepper
1 ss finhakket frisk estragon
2 pk Dillknäcke fra Herr&Fru Jørgensens webshop 

Dillknekkebrød fra
https://www.herrogfrujorgensen.no/collections/mat-gourmet

Til smørsausen trenger du:
2 dl hvitvin
2 stk hakket sjalottløk
0,5 dl kremfløte
150 dl smør
Salt & pepper
1 ss frisk estragon
2 ss sitronsaft
 
Slik gjør du
Sett ovnen på 200 grader.

Sjøkreps:
1. Begynn med å vri av hodet så høyt opp som mulig og ta av klørne.
2. Skjær et snitt over haleskallet, og brett opp halen. Ta bort den svarte stripen.
3. Bland smør, pepper, salt og frisk estragon sammen, og fordel halvparten av det på halene. Sett resten til side.
4. Varm opp en grillpanne, har du ikke det, bruker du en vanlig jernpanne.
5. Grill sjøkrepsen på skallsiden til de er nesten helt ferdige.
6. Legg over krepsen i en terrascotta-potte fra Herr&Fru Jørgensen, og hold dem lune mens du lager sausen. 

Terracottapotter og linservietter -  fra Herr&Fru Jørgensen

Smørsaus:
1. Ha litt smør i en varm kjele, og tilsett sjalottløken.
2. Stek den forsiktig på lav varme i et minutt.
3. Skru opp varmen til maks, og tilsett hvitvin og fløte. Kok det ned til halvparten.
4. Skru ned varmen til det laveste, og rør inn smør, litt etter litt, under stadig
omrøring. Bruk eventuelt en stavmikser.
5. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitronsaft.
6. Tilsett estragon
  

Servering:
1. Ha resten av kryddersmøret på sjøkrepshalene, og sett dem inn i ovnen i ca. 2 minutter.
 

2. Ta de varme sjøkrepsene ut av ovnen og legg på tallerkener, øs så over resten av skyen.
 

3. Hell sausen rundt.

Husk at dillknekkebrødet fra Herr&Fru Jørgensen 
med havsalt høyner smaken og er et herlig tiltygg!


Bilder c-Herr&Fru Jørgensen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar