Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

24. oktober 2017

Sjokoholic - eller bare glad i ekte kakao og marshmallows


Det er i disse dager vi må kose oss litt ekstra – spesielt når flomvarslene dundrer ned om ørene på oss!

Her er forslag til noe godt å ta med seg i sofakroken. Den flere ganger premierte og verdenskjente kakaoen fra Whitard samt marshmallowsene får du hos Herr&Fru Jørgensen – både i butikk og nettbutikken på https://herrogfrujorgensen.no

Du trenger:
3 ss kakaopulver fra Whittard  - fåes hos Herr&Fru Jørgensen i forskjellige deilige smaker!!!
2 ss sukker
1 l melk
¼ ts kanelpulver
50 g mørk sjokolade
Marshmallows (... så mange du bare orker!) ... også fra Herr&Fru Jørgensen!!!

Sånn lager du kakaoen
1. Bland kakao og sukker i en tykkbunnet gryte og tilsett 1 dl av melken. Pisk det godt sammen og tilsett deretter resten av melken sammen med kanel.

2. Varm opp kakaoen på svak varme. Rør jevnlig, så det ikke brenner seg fast på i bunnen. Pass også på det ikke koker over. Når kakaoen er varm, tilsettes sjokoladen i biter. Smelt sjokoladen og la kakaoen syde i et par minutter nesten opp til kokepunktet.

3. Server den glohete kakaoen med marshmallows.


Apropos marshmallows ... du kan gjøre de mer julete ved å bruke glassur og farge denne med konditorfarger. Her er for eksempel et snemann-ansikt som er en veldig hyggelig gest for julekakaoen. Og hvis du har lyst til å dele marshmallowsgleden med andre, kan du lage fine og hyggelige julegaver av de! :)

Som for eksempel slik:



                                                                                                                                                  Bilder fra internett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar