Det er vel ingen som ikke har fått med seg den aldeles nyyyydelige pasjonsfrukt-glazen vi har i butikken. Den selges kun hos utvalgte delikatesse-forretninger - og herr&fru Jørgensen er en av dem. :)
Det var en slager innen 17. mai ifjor og vi regner med at mange har planlagt den samme suksessen i år.
Her er en oppskrift lånt fra bloggen 'Det søte liv', som er en fantastisk matblogg med fristende retter og enkel å finne frem i. Det er et eldorado for den matglade.
Vi anbefaler denne kaken til 17. mai og har du ikke pasjonsfrukt-glazen i skapet, så stikker du bare innom og henter en hos oss. :)
Oppskriften er basert på en flaske. :)
Bunn:
225 g søt havrekjeks (f.eks. 3/4 pk Bixit)
100 g smør
Fyll:
1 pk appelsingelépulver
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
200 g kremost naturell
100 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
Pasjonsfruktlokk:
2,5 dl Passionfruit Dessert Glaze (1 flaske, se tips)
0,5 dl kokende vann
4 plater gelatin
Pynt:
1 pasjonsfrukt
noen friske bringebær
♥
Fremgangsmåte:
Knus kjeksen i en morter, food processor eller knus kjeksen
ved å ha den i en plastikpose og kjevle over. Bland kjekssmulene med smeltet
smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til
kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Løs opp appelsingelépulveret til fyllet i kokende vann.
Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost,
melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i
fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i
kjøleskapet (4-6 timer).
Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i 5 min. Ha imens
Passionfruit Dessert Glaze i en bolle. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs
opp i 0,5 dl kokende vann. Rør dette så inn i pasjonsfruktsausen. Fordel sausen
deretter forsiktig over ostekaken i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet et
par timer til pasjonsfruktlokket har stivnet helt.
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern
kakeringen.
Pynt toppen av kaken med en oppdelt pasjonsfrukt og noen
friske bringebær. La kaken stå kjølig frem til servering.
Vi ønsker alle en herlig og glad 17. mai! :)
Oppskrift og bilder fra det søte liv
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar