Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

12. mai 2016


 
Det er vel ingen som ikke har fått med seg den aldeles nyyyydelige pasjonsfrukt-glazen vi har i butikken. Den selges kun hos utvalgte delikatesse-forretninger - og herr&fru Jørgensen er en av dem. :)

Det var en slager innen 17. mai ifjor og vi regner med at mange har planlagt den samme suksessen i år. 

Her er en oppskrift lånt fra bloggen 'Det søte liv', som er en fantastisk matblogg med fristende retter og enkel å finne frem i. Det er et eldorado for den matglade. 

Vi anbefaler denne kaken til 17. mai og har du ikke pasjonsfrukt-glazen i skapet, så stikker du bare innom og henter en hos oss.   :) 
Oppskriften er basert på en flaske. :)


Bunn:
225 g søt havrekjeks (f.eks. 3/4 pk Bixit)
100 g smør

Fyll:
1 pk appelsingelépulver
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
200 g kremost naturell
100 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Pasjonsfruktlokk:
2,5 dl Passionfruit Dessert Glaze (1 flaske, se tips)
0,5 dl kokende vann
4 plater gelatin

Pynt:
1 pasjonsfrukt
noen friske bringebær

Fremgangsmåte:

Knus kjeksen i en morter, food processor eller knus kjeksen ved å ha den i en plastikpose og kjevle over. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat.  Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.

Løs opp appelsingelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle.  Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i 5 min. Ha imens Passionfruit Dessert Glaze i en bolle. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs opp i 0,5 dl kokende vann. Rør dette så inn i pasjonsfruktsausen. Fordel sausen deretter forsiktig over ostekaken i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet et par timer til pasjonsfruktlokket har stivnet helt.

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

Pynt toppen av kaken med en oppdelt pasjonsfrukt og noen friske bringebær. La kaken stå kjølig frem til servering.

 Vi ønsker alle en herlig og glad 17. mai! :)

Oppskrift og bilder fra det søte liv

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar