Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

10. mai 2016

Slik får du fine sommerblomster


DE TO FØRSTE BUD ;)
Det er to ting som er superviktig hvis du vil ha flotte sommerblomster; nemlig vann og gjødning.

Du vil bli belønnet for å vanne jevnlig og ikke bare foreta skippertaksvanninger. Er du i en situasjon hvor du er en del ute og reiser, bør du satse på tørketålende planter.

Husk også at jo større krukker du har, jo lenger tar det for blomstene å tørke ut, og du kjøper deg litt tid ved å investere i en stor krukke. Ut av dette forstår du jo også at planter som står i jorden klarer seg enda bedre enn de som står i krukker og urner.

Må du ha urner/krukker er det smart å satse på de som har selvvanningssystem.

Planter som tåler tørke bedre enn mange andre er f.eks. Slyngpelargonia, takløk, krypslør, timian, nellik, ryllik samt Lewisia. 


Nest etter disse kan du satse på hengeverbena, million bells, petunia og surfina - selv om disse nok vil ha litt mer enn den første gruppen.


KNIP!
En plantes eneste oppgave i sitt korte liv er å reprodusere seg og det gjør de ved å sette frø. Blomstringen er et steg på veien dit. Ved å knipe av blomstene idét de visner bidrar du til at blomstene ikke får satt frø "denne gangen heller" og vil starte en ny blomstring. På denne måten vil du få lang og trofast blomstring hele sommeren igjennom - såfremt du har fulgt opp med god vanning og gjødsling.

BEDRE PLASS OG GODE FORHOLD
Når du kjøper blomster hos Herr og Fru Jørgensen kommer de i potter som plantene er mode for å flytte ut av. Det vil si at du trenger en større potte eller å sette planten direkte i jorden. Siden en plante - i likhet med oss mennesker - er i stadig vekst, vil den trenge mer plass etterhvert som den blir større. Husk da å gi den god jord, f.eks. krukkejord. I den jorden er det blandet inn leirjord, som gjør at den holder godt på fuktigheten.



EN SKIKKELIG OMGANG HOS FRISØREN INNEN FERIEN
Skal du ut og reise kan det være smart å klippe sommerblomstene skikkelig ned innen du drar på ferie. For det første krever friserte planter mindre vann og du vil oppleve en ny og fin blomstring når du kommer hjem - i motsetning til tørre og ranglete planter.

Lykke til! :)

Bilder fra internett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar