Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

21. juli 2015

Deilig på en regnværsdag!

Sommer og sommer fru Blom!!! Temperaturen har likom ikke kommet helt opp på der den hører hjemme og pr. 21. juli 2015 venter vi fremdeles på at den skikkelige sommeren - slik vi gjerne husker den - skal komme.

... og mens vi venter; øser regnet ned!  Det må vi kompensere for, - og kanskje er den rette måten å nyyyyte god mat?

I butikken hos Herr og Fru Jørgensen har vi en relish av "Beetroot & Horseradish" og for mange høres dette chutney-ordet rimelig "gresk" ut.
Rødbet- og pepperrot-chutney fra Herr&Fru Jørgensen er fri for skadelige tilsetningsstoffer, farge eller kunstig smakstilsetninger. Produktet er glutenfritt, fritt for nøtter og er et vegetarisk produkt.

Navnet gjemmer på en deilig hemmelighet - det benevner nemlig en smakfull, deilig blanding av rødbeter og pepperrot - fantastisk god og ikke for sterk!

Du kan bruke den som tilbehør til mange typer mat. For eksempel er den fantastisk til røkt kjøtt og fisk eller til kokt laks. Den kan brukes i stuinger og smaker himmelsk sammen med hvit gjetost.

Prøv den på en stor, saftig burger, til roastbeef eller indrefilet av svin - du vil garantert bli positivt overrasket!

Idag vil jeg gi dere en oppskrift på en enkel måte å bruke "Beetroot & Horseradish" fra Herr og Fru Jørgensen på, og jeg har valgt ut:

"Kokt torsk med sennepssaus og rødbet- og pepperrots-chutney"

Det gis ikke eksakte mål, da du bruker det du trenger til antall personer du lager mat til.

Ferske torskestykker (tint frossentorsk-stykker kan også brukes)
litt salt
laurbærblad
noen pepperkorn
eddik

smør
mel
grov, søt sennep
lettmelk
fiskekraft

Slik gjør du:
Rengjør torskestykkene og gni de inn med litt salt før de får hvile i kjøleskapet en times tid.

Etter en times hvile, skyller du av fisken lett og legger de i en gryte sammen med ca. 4 laurbærblad, ca. 10 pepperkorn, 1 ss eddik og dekk alt sammen med kaldt vann.


Når det begynner å koke, setter du temperaturen ned slik at det kun syder. La det syde i ca. 15 min før du tar gryten av komfyren og legger fisken på et fat.

Mens fisken syder koker du poteter og lager sennepssaus.


Sennepssausen lager med basis i alminnelig hvit saus, men i dette tilfellet bruker du fiskekaft og lettmelk. La det koke til det blir halvtykt, og tilsett en stor, god dose med grov, søt sennep og litt salt.

Vips! Retten er klar til servering. Har du lyst på noe spennende grønt til, kan du forsøke litt marinert tang - men det er kanskje å strekke strikken litt langt????? ;)  Lykke til og VELBEKOMME!

Ummmmm .... dette er bare supergodt - Prøv det du også! :)
Del gjerne innlegget med den du ønsker skal få oppleve denne himmelsk, gode retten på en ellers kjedelig regnværsdag!

Velkommen tilbake til Sesongers lille blogg :) 

 

Bilder fra danske grillsider på nett



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar