Det er bare helt superherlig med picknick - men av og til blir det litt komplisert! Hvis du ikke planlegger godt og har det rette utstyret, kan det bli en irriterende affære!!! ;)
Da er det godt å vite at vi har 30% avslag på alt picknickutstyr denne uken i butikken hos herrogfru jørgensen! Ta kontakt og vi sender deg gjerne hvis du ikke bor i Sandefjord! :) Du finner oss på Facebook under Herr og Fru Jørgensen.
MEN ... er du klar nå da - for en liten picknick?
Er du en av de som synes
det er mye bry med å lage til picknick-kurven og at maten blir ødelagt innen du
kommer frem? NEIDA – slik behøver det ikke å være!
Utover innholdet i picknick-kurven, bruker du plastbokser til maten og da blir
den hverken ødelagt eller sammenklemt!
Her får du oppskrifter og tips til hva som gir deg en fin
tur!
* Skal du ha en romantisk date; husk å lage en spilleliste
med sangene fra den gangen dere var super-nyforelsket og danset tett sammen!
* Skal du feire bursdag – husk ballonger og glitter på
maten, hatter og festmusikk!
* Skal du bare slappe av, så finn et sted der dere kan sitte
og nyte utsikten utover sjøen! Den beste kuren for å senke pulsen!
* Kom regnet? Ja, da tar du picknicken uten på terrassen
eller i stuen, eventuelt foran peisen.
Her er forslag til
noen enkle retter du kan ta med deg i picknick-kurven! Dette er enkelt å lage
og blir garantert suksess!
LYKKE TIL!
Sjekkliste for picknick’en:
Picknick-teppe
Picknickkurv/kjølebag
Mat
Servietter
Pose til søppel
Solkrem
Forslag til mat:
Baguette/rundstykke
med avocado og serranoskinke
Til hver baguette trenger du:
1 ss pesto etter eget valg
2 salatblader – gjerne ruccola
3-4 striper med rød paprika
3 avocadoskiver fra godt moden frukt
2 skiver med fersk mozzarella
2-3 skiver med serranoskinke
1) Lun brødet i ovnen og smør det deretter med pestoen.
2) Legg salat, paprika, avocado, serranoskinke og mozzarella
på.
3) Vips! Du har et lekkert måltid å ta med i picknick-kurven.
Pakk det inn i sølvpapir og legg i kurven.
Pastasalat med
kylling og druer
Du trenger til 2 personer:
200 gram pastaskruer
2 ss olivenolje
1 presset sitron
½ kasse blå druer
Pinjekjærner (et par dryss)
Litt Iceberg-salat
Kyllingkjøtt i biter
1) Kok pastaen i ca. 10 minutter
2) Mens pastaen koker, steker du pinjekjærnene i 1 ss
olivenolje. Stek KUN 1 minutt.
3) Lag dressing ved å piske sammen olivenolje og sitronsaft.
4) Bland pasta, kyllingbiter, pinjekjærner, salat og
vindruer sammenmed dressingen.
Fruktsalat:
Du trenger til 2 personer:
1 eple
½ honningmelon
1 banan
Jordbær
1 dl. gresk yoghurt
1 ts vaniljesukker
1 neve mandler
Du kan også bruke annen frukt som for eksempel appelsin,
bringebær, druer eller pærer.
1) Skjær alle fruktene i små biter og fordel dem i to
skåler.
2) Bland vaniljesukker og gresk yoghurt og hell det over
frukten.
3) Hakk mandlene og dryss over.
Drikke velger du selv etter smak og behag.
Lykke til og God Tur! :)
Bilder fra internett/egne
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar