Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

1. august 2017

Picknick - tips og oppskrifter




Det er bare helt superherlig med picknick - men av og til blir det litt komplisert! Hvis du ikke planlegger godt og har det rette utstyret, kan det bli en irriterende affære!!! ;)


Da er det godt å vite at vi har 30% avslag på alt picknickutstyr denne uken i butikken hos herrogfru jørgensen! Ta kontakt og vi sender deg gjerne hvis du ikke bor i Sandefjord! :) Du finner oss på Facebook under Herr og Fru Jørgensen.

MEN ... er du klar nå da - for en liten picknick? 

Er du en av de som synes det er mye bry med å lage til picknick-kurven og at maten blir ødelagt innen du kommer frem?   NEIDA – slik behøver det ikke å være! Utover innholdet i picknick-kurven, bruker du plastbokser til maten og da blir den hverken ødelagt eller sammenklemt!

Her får du oppskrifter og tips til hva som gir deg en fin tur!

* Skal du ha en romantisk date; husk å lage en spilleliste med sangene fra den gangen dere var super-nyforelsket og danset tett sammen! 


* Skal du feire bursdag – husk ballonger og glitter på maten, hatter og festmusikk!

* Skal du bare slappe av, så finn et sted der dere kan sitte og nyte utsikten utover sjøen! Den beste kuren for å senke pulsen!

* Kom regnet? Ja, da tar du picknicken uten på terrassen eller i stuen, eventuelt foran peisen.


Her er forslag til noen enkle retter du kan ta med deg i picknick-kurven! Dette er enkelt å lage og blir garantert suksess!   

LYKKE TIL!

Sjekkliste for picknick’en:

Picknick-teppe
Picknickkurv/kjølebag
Mat
Servietter
Pose til søppel
Solkrem


Forslag til mat:

Baguette/rundstykke med avocado og serranoskinke

Til hver baguette trenger du:
1 ss pesto etter eget valg
2 salatblader – gjerne ruccola
3-4 striper med rød paprika
3 avocadoskiver fra godt moden frukt
2 skiver med fersk mozzarella
2-3 skiver med serranoskinke

1) Lun brødet i ovnen og smør det deretter med pestoen.
2) Legg salat, paprika, avocado, serranoskinke og mozzarella på.
3) Vips! Du har et lekkert måltid å ta med i picknick-kurven. Pakk det inn i sølvpapir og legg i kurven.


Pastasalat med kylling og druer

Du trenger til 2 personer:
200 gram pastaskruer
2 ss olivenolje
1 presset sitron
½ kasse blå druer
Pinjekjærner (et par dryss)
Litt Iceberg-salat
Kyllingkjøtt i biter

1) Kok pastaen i ca. 10 minutter
2) Mens pastaen koker, steker du pinjekjærnene i 1 ss olivenolje. Stek KUN 1 minutt.
3) Lag dressing ved å piske sammen olivenolje og sitronsaft.
4) Bland pasta, kyllingbiter, pinjekjærner, salat og vindruer sammenmed dressingen.


Fruktsalat:
Du trenger til 2 personer:

1 eple
½ honningmelon
1 banan
Jordbær
1 dl. gresk yoghurt
1 ts vaniljesukker
1 neve mandler

Du kan også bruke annen frukt som for eksempel appelsin, bringebær, druer eller pærer.

1) Skjær alle fruktene i små biter og fordel dem i to skåler.
2) Bland vaniljesukker og gresk yoghurt og hell det over frukten.
3) Hakk mandlene og dryss over.


Drikke velger du selv etter smak og behag. 


Lykke til og God Tur! :)

 


Bilder fra internett/egne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar