Lag fest på
nyttårsaften
Selv om sølv, hvitt og glass ofte er hovedfargene på
nyttårsaften, kan det godt være tilskudd av flotte farger og herlige
smaksopplevelser i glasset. Nyttårsaften skal det gjerne glitre og sprake litt
mer enn vanlig!
Glassene blir ekstra festpreget når du pynter de med kant av
sukker -farget av planter. Hos Herr&Fru Jørgensen får du sukkeret på kvern
med følgende smaker:
Grønn = eple
Rosa = jordbær
Lilla = fiol
Brun = sjokolade
For å få den fine randen til å bli sittende lenge på
glasskanten, dypper du først glasset i ren eggehvite og dypper siden glasset
opp ned i den fargen sukker du har valgt ut. Kanten skal kun være et par
millimeter. Tenk deg hvor flott det vil være med et brett fult av forskjellige
farger på sukkerkanten! Det gir et festlig og flott skue på årets siste dag!
Spreke og velsmakende drinks er ikke så vanskelige å lage -
selv om de ser slik ut - og hvis du vet om et par av knepene som bartenderne
bruker, skal du fint klare det hjemme også, på årets siste dag. Disse knepene
kan du lese lenger ned i innlegget.
Der er en god grunn til at Cosmopolitan, Margarita,
Strawberry Mojito, Blue Lagoon og Strawberry Colada er blant de drinkene og
cocktailene det serveres flest av på barer rundt om på nyttårsaften.
Her får du forslag til et par gode drinker som er morsomme å
servere på festen.
Cosmopolitan
2 cl Grand Marnier
2 cl vodka
2 cl Rose’s Cranberry
1 cl limesaft
Fyll en shaker med is og tilsett de øvrige ingrediensene.
Rist godt og server i et avkjølt cocktailglass.
Margarita
1 cl Grand Marnier
2 cl tequila
3 cl Rose’s Lime
Flormelis
4-5 isbiter
1 skive lime til pynt
Hell Tequila, Grand Marnier, Rose’s Lime og flormelis i en
cocktail-shaker med isbiter. Fukt kanten av et avkjølt margarita- eller
cocktailglass med en limebåt og dyp den i fint havsalt.
Hell drinken opp i glasset og pynt eventuelt med en skive
lime.
Strawberry Mojito
4 cl Golden rom
2 cl Rose’s Mojito
1 cl Rose’s Lime
2 cl Rose’s Strawberry
Farris
Legg is i et drinksglass. Hell over Rose’s Mojito, rom,
Rose’s Lime og Rose’s Strawberry. Til sist fyller du på med Farris.
Blue Lagoon
2 cl Rose's Blue Curaçao
4 cl Ananasjuice
3 stenk Rose's Triple Sec
Hell knust is i et cocktailglass og tilsett deretter vodka
og ananasjuice. Hell Blue Curaçao i glasset sammen med Triple Sec.
Strawberry Colada
4 cl Golden Rom
3 cl Rose´s Strawberry
3 cl Ananasjuice
Kokoskrem
Knust is
Alle ingredienser ristes sammen i en shaker med knust is.
Serveres i et stort drinksglass evt. med et jordbær på kanten.
Nyttige
bartendertips:
Hell aldri mineralvann en shaker, da overtrykket mest
sannynlig vil få lokket til å sprette av.
Putt aldri isbiter i et cocktailglass, da de vil få drinken
til å flyte over. Hell istedet isbitene i et separat glass og rør sammen med
drinken innen det helles i cocktailglasset.
For å få den perfekte fargegjengivelse med Rose´s Grenadine
(brukes bl.a. i Tequila Sunrise) skal det helles farge i helt til sist og
langsmed kanten av glassets.
Hvis drinken ikke skal shakes/ristes, skal du
"bygge" drinken opp ved å starte med alkoholen og deretter de andre
ingrediensene.
Juice skal kun shakes/ristes en liten stund, da den lett kan
gå over til skum.
Sugerør brukes kun i drinker med is, - ellers vil sugerøret
falle ut av drinken.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar