Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

14. mai 2018

Første halvdel mai - 2018

En etterlengtet, men sen vår i kolonihagen! 

Dette året vil jeg forsøke å jevnlig legge inn litt inspirasjon fra kolonihagen. Vi har nå 6 sorter rabarbra, og skulle du ønske å bestille rabarbraboken min, kan du gå inn på www.herrogfrujorgensen.no - der kan du bestille den til kampanjepris. :)


ENDELIG var det tid for å starte opp i kolonihagen igjen! Det har vært en lang vinter og tankene har mang en gang gått til stedet der stress og mas preller av. Der man kryper inn i en liten boble og bare har det godt, følger med på alt rundt seg som spirer og gror og gleder seg over de små, men herlige undere i naturen!

Her er en liten smakebit fra de første to ukene av Mai. Det er store forandringer som skjer når kong vinter endelig har bestemt seg for å gi slipp. Enjoy – det gjør vi! :D

Løvet i skogen er såvidt begynt å sprette, og det er tid for å starte kolonihagelivet igjen. 

Et fredelig sted, der dårlig samvittighet for all jobb som skulle vært gjort, stress, kjas og mas, renner av som vann på gåsa.

 Perleblomster

Kuleprimula

Ruteliljer

Pinseliljer

Akeleiefrøstjerne

Drivhuset må vaskes for at de spede plantene skal få en god start med godt lys. 

Små spirer av rødkål på vei opp for et liv som pynteplante i hagen.

Det lille vannspeilet blir etterhvert skjult av frodige planter, men akkurat nå ligger de godt forvart i den sorte muld.
Ny bregne på plass! :D



Det er ikke bare hagen ute som skal ordnes. Hytta må også klargjøres for sommerens tilstedeværelse, så vask av vegger, tak, møbler, gardiner, puter, kjøkkentøy og annet tøy - puhhhhh ... en liten kraftanstrengelse å holde på inne når solen steker ute - men det må til, og hyggeligst er det jo når det dufter rent og man vet at en lang sesong ligger foran en. :)





Takk for at du leser bloggen vår. Har du lyst - blir vi glade om du anbefaler den til andre. Hos oss får du tips om praktiske ting, oppskrifter på god mat og ikke minst innspill til det gode liv. Vi kommer av og til med ekstra gode tilbud på ting vi selger i vår nettbutikk og ellers bare filosoferer vi over livets viderverdigheter ... i all enkelhet. :)

Alle bilder (C) Marit N. Jørgensen

2 kommentarer:

  1. Det må være en sann fornøyelse å åpne den sjarmerende og flott kolonihagen igjen. Blomstringen er i full gang ser jeg. Vi har jo fått en mai vi bare kunne drømme om. Imponert over 6 sorter rabarbra.
    Nyt pinsen og våren.
    Jannicke

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk Jannicke! Ja, denne våren kom sent men veldig godt og vi storkoser oss! God 17 mai og pinse og sommer - livet er jo deilig! :D

      Slett