Påsken er igang og kanskje
trenger du et alternativ til "pølsefest" som jo er en relativ
lettvint løsning. Denne retten er faktisk like populær i skiløypa eller i
hytteveggen, som servert på middagsbordet inne.
Lykke til! Det er ikke
vanskelig! ... og god påske til alle de som synes det er gøy å gjøre litt mer
ut av tingene enn akkurat det mest nødvendige! ;)
SUPPEBRØD - stekes i 220 grader i ca. 25 minutter
Til 6 brød trenger du
1400 gram hvetemel
6 desiliter kaldt
vann
4 desiliter kald melk
30 gram salt
30 gram gjær
6 spiseskjeer
olivenolje
+ litt fint rugmel til å strø oppå brødet
Slik gjør du:
Elt alt sammen i en kjøkkenmaskin, men la det være igjen 1/2
desiliter vann. La deigen bli glatt slik at den slipper kanten.
Spe med 1/2 desilteren vann, slik at deigen slipper bollen,
og la deigen eltes i 10-15 minutter.
La deigen ese i 2 timer. Del opp biter av ca. 300 gram deig hver og strø litt
mel over. La de hvile under et rent kjøkkenhåndklede i ca. en halv time.
Etter hvilen, trill ut bollene og la de ligge og heve på et
bakepapir i ca. 1 time. Strø gjerne over litt fint rugmel.
For å få en sprø og lekker skorpe, kan du helle 1,5 dl. vann
i ovnen og la brødene steke med døren
igjen. Fyll på med 1 dl. vann etter 10 - 15 minutter.
Når brødene er avkjølt, skjæres toppen av suppebrødet av.
Grav ut det lyse innholdet og hell i varm suppe. Det lyse brødstoffet serveres som tiltygg til
suppen.
Lykke til og smakelig måltid! :)
Bilder og oppskrift fra internett
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar