Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

2. april 2015

Påskestemning med suppebrød


Påsken er igang og kanskje trenger du et alternativ til "pølsefest" som jo er en relativ lettvint løsning. Denne retten er faktisk like populær i skiløypa eller i hytteveggen, som servert på middagsbordet inne.

Lykke til! Det er ikke vanskelig! ... og god påske til alle de som synes det er gøy å gjøre litt mer ut av tingene enn akkurat det mest nødvendige! ;)




SUPPEBRØD  - stekes i 220 grader i ca. 25 minutter

Til 6 brød trenger du
  
1400 gram hvetemel
 6 desiliter kaldt vann
 4 desiliter kald melk
 30 gram salt
 30 gram gjær
 6 spiseskjeer olivenolje
   
+ litt fint rugmel til å strø oppå brødet

Slik gjør du:

Elt alt sammen i en kjøkkenmaskin, men la det være igjen 1/2 desiliter vann. La deigen bli glatt slik at den slipper kanten.

Spe med 1/2 desilteren vann, slik at deigen slipper bollen, og la deigen eltes i 10-15 minutter.

La deigen ese i 2 timer. Del opp  biter av ca. 300 gram deig hver og strø litt mel over. La de hvile under et rent kjøkkenhåndklede i ca. en halv time.

Etter hvilen, trill ut bollene og la de ligge og heve på et bakepapir i ca. 1 time. Strø gjerne over litt fint rugmel.

For å få en sprø og lekker skorpe, kan du helle 1,5 dl. vann i ovnen og la brødene steke  med døren igjen. Fyll på med 1 dl. vann etter 10 - 15 minutter.

Når brødene er avkjølt, skjæres toppen av suppebrødet av. Grav ut det lyse innholdet og hell i varm suppe.  Det lyse brødstoffet serveres som tiltygg til suppen.

Lykke til og smakelig måltid! :)

 Bilder og oppskrift fra internett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar