Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

7. juli 2016

Trendy kaktus og sukkulent


KAKTUS OG SUKKULENTER PÅ 1. PLASS



Den hotteste planten akkurat nå
Trendene fra 70-tallet er tilbake og med de troner kaktus og sukkulenter på listen over de hotteste plantene. Fordelen er at de er stilige, lettstelte og får deg til å føle at du mestrer. .... og det er jo alltid en trivelig bonus! :)

Kaktus og sukkulenter har den gode egenskapen at de magasinerer vann. Det vil si at de kan klare seg flere uker uten vanning, fordi de har et lager å ta av, både i stengler og blader.

Det finnes et utrolig stort utvalg av varianter og størrelser og de gjør seg bra, både inne og ute.


Overleve eller trives?
Det er stor forskjell på om du får kaktusen til å overleve eller om du får den til å trives. For å overleve trenger den faktisk bare stå i et lyst vindu og få minimalt med vann året rundt. Hvis du vil den skal trives, skal du sette den inn på et kjølig gjesterom om vinteren men det er avhengig av at det er sol og lys der den står. Hvis den får slike forhold, vil den ikke bare overleve men trives.

Hvis en kaktus trives, vil den takke deg med å blomstre. Kanskje det er derfor vi har uttrykket "trives og blomstrer" på folkemunne. Det henger sammen.

Når du først vanner, skal du gi de en skikkelig rotbløyte (tenk en massiv regnskur) og siden la de tørke helt opp. Kjenn på den sandholdige jorden, er den fremdeles litt fuktig skal du ikke vanne.
  
Uteliv
De fleste forbinder kanskje kaktus og sukkulenter med inneplanter, men faktum er at de trives vel så godt i et utemiljø.  Der kan de både stå i sandholdig og godt drenert jord eller i krukker. De blir fort vakre blikkfang som er en god konkurrent til de alminnelige sommerblomstene.

Igjennom sommeren vil det mest sannsynlig holde å vanne dem kun et par ganger.

Interessert i å vite mer?
På nettsiden til Oslo Sukkulentforening, får du råd om stell av kaktus og sukkulenter.

 

 bilder fra internett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar