Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

19. juli 2016

Marinade, glaze og potetsalat, nødvendig tilbehør til grillmaten i sommer!




I butikken har vi tatt inn vidunderlige grill-sauser fra engelske Wilkin & Sons. 

Sauser er så mangt sagt, da det er stor forskjell i forhold til bruken, noe du kan lese om lenger ned på siden. Prøv Barbecue sauce for den tradisjonelle grillsmaken, eller hva med å prøve Hot Mango sauce??? Den er skikkelig, skikkelig god til lyst kjøtt! Tomatketchupen er laget av solmodne tomater og kan ikke sammenlignes med de du kjøper i plastflaske andre steder. Dette er the real stuff!

Hos herr&fru Jørgensen finner du disse sausene i lekre glassflasker! Nyt sommerdagene med grillmat under kontrollerte former - uten at de blir brent eller uten smak. Og husk at grillkjøtt og grønsaker skal smaksettes!

Marinade er til for at kjøttet skal få "godgjøre seg" i den. Marinaden vil over tid trenge inn i kjøttlagene og smaksette kjøttet med alle de gode ingrediensene. Siden marinade gjerne inneholder syre i form av eddik eller sitronsaft, er dette katalysatoren som gjør det lettere for smakene og trenge inn, da de bryter ned vevene i kjøttet og gjør det mørere.

Marinade tilføres altså kjøttet innen grillingen starter.

Glaze har gjerne en base fra fruktsaft, syltetøy eller gelé. Som du skjønner inneholder glaze mye sukker og sammen med sterk varme vil dette da brenne seg fast.

For å bruke glaze på riktig måte, pensles dette på helt i slutten av grillprosessen, da varmen gjerne senkes og glazen dermed får smaksette kjøttet uten at det brenner seg fast, men får sige inn i kjøttets ytre hinne.

Glaze egner seg også godt hvis du skal grille grønsaker, f.eks. grønne bønner, sølvløk, gulerøtter og neper.


Til grillmat hører også en deilig potetsalat med og denne BØR du absolutt prøve!


Nydelig potetsalat med skrytegaranti!

1 kg (ca) potet
1,5 finhakket salatløk
1 pakke bacon
4 ss lettrømme
1 pose lettmajones
2 ss sitronsaft
5 ts sukker
1/4 ts kvernet pepper
4 ss fersk dill

Kok potetene i terninger. Har du nypoteter beholder du skallet på.
Klipp baconet i biter og mens potetene koker, steker du baconet. La fettet renne av på kjøkkenpapir når de er ferdigstekt. Hold potetene lune ved å legge et kjøkkenhåndklede mellom gryten og lokket etter at vannet er tømt ut.

Bland sammen rømme, majones, sitron og sukker samt løken. Smak til med krydder før du tilsetter poteter og bacon. Vend det hele i en bolle et par ganger.  Dette skal være en kremet blanding - ikke poteter i saus, så det er potetmengden som bestemmer resultatet.

Velkommen innom oss for en hyggelig handel!  




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar