... Gulrotkake for ALLE ... også de med glutenintoleranse. Det er fler og fler av oss som oppdager at gluten ikke er særlig gunstig for kroppen. Derfor - en oppskrift på en superdeilig kake som alle kan spise!
Kake med gulrøtter, valnøtter og rosiner, toppet med
kremostglasur. Smaker bra med ekstra nøtter og en rød bærsaus.
Ingredienser:
8 desiliter
glutenfrie havregryn
4 spiseskjeer
linfrø
1,5 teskjeer
bakepulver
2 desiliter hvitt
sukker
1 desiliter brunt
sukker
2 teskjeer kanel
0,5 teskje malt
nellik
0,5 teskje ingefær
3 spiseskjeer
vegansk margarin
5 desiliter
soyamelk
1 teskje
vaniljeekstrakt
3 gulrøtter
1 desiliter
valnøtter
1 desiliter
rosiner
Kremostglasur:
100 gram vegansk
margarin
100 gram vegansk
kremost naturell
1 teskje
vaniljeekstrakt
1 teskje
sitronsaft
4-5 desiliter
melis
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør og mel (glutenfritt)
en springform på 20-22 centimeter i diameter.
Ha havregryn og linfrø i en food processor og kjør noen
minutter til du har et helt fint mel.
Ha blandingen over i en stor bolle og rør inn bakepulver,
hvitt sukker, brunt sukker, kanel, nellik og ingefær.
Smelt margarin. Ha det over i en liten bolle og visp inn
soyamelk og vaniljeekstrakt. Hell over i de tørre ingrediensene og visp det
hele godt sammen.
Riv gulrøttene og grovhakk valnøttene. Vend gulrøtter,
valnøtter og rosiner inn i røren.
Hell over i springformen.
Stek kaken i 45-50 minutter, til du kan stikke en trepinne inn i kaken
uten at det fester seg røre til den.
Avkjøl helt før du tar på glasur.
Lykke til og nyyyyt! :)
Oppskrift hentet fra vegetarbloggen
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar