Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

4. februar 2015

Gulrotkake for hvem?

... Gulrotkake for ALLE ... også de med glutenintoleranse. Det er fler og fler av oss som oppdager at gluten ikke er særlig gunstig for kroppen. Derfor - en oppskrift på en superdeilig kake som alle kan spise!



Kake med gulrøtter, valnøtter og rosiner, toppet med kremostglasur. Smaker bra med ekstra nøtter og en rød bærsaus.

Ingredienser:

    8 desiliter glutenfrie havregryn
    4 spiseskjeer linfrø
    1,5 teskjeer bakepulver
    2 desiliter hvitt sukker
    1 desiliter brunt sukker
    2 teskjeer kanel
    0,5 teskje malt nellik
    0,5 teskje ingefær
    3 spiseskjeer vegansk margarin
    5 desiliter soyamelk
    1 teskje vaniljeekstrakt
    3 gulrøtter
    1 desiliter valnøtter
    1 desiliter rosiner


Kremostglasur:

    100 gram vegansk margarin
    100 gram vegansk kremost naturell
    1 teskje vaniljeekstrakt
    1 teskje sitronsaft
    4-5 desiliter melis

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør og mel (glutenfritt) en springform på 20-22 centimeter i diameter.

Ha havregryn og linfrø i en food processor og kjør noen minutter til du har et helt fint mel.

Ha blandingen over i en stor bolle og rør inn bakepulver, hvitt sukker, brunt sukker, kanel, nellik og ingefær.

Smelt margarin. Ha det over i en liten bolle og visp inn soyamelk og vaniljeekstrakt. Hell over i de tørre ingrediensene og visp det hele godt sammen.

Riv gulrøttene og grovhakk valnøttene. Vend gulrøtter, valnøtter og rosiner inn i røren.

Hell over i springformen.  Stek kaken i 45-50 minutter, til du kan stikke en trepinne inn i kaken uten at det fester seg røre til den.

Avkjøl helt før du tar på glasur.

Lykke til og nyyyyt! :)

Oppskrift hentet fra vegetarbloggen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar