Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

17. desember 2015

Hvordan lykkes med Azalea til jul

BALLERINAEN

Azalea er ballerinaen av juleblomstene! Med sine uendelige lag av tyll i blomsten og de nesten pusete bladene, fremstår hun som en liten gudinne!

Det latinske navnet til Azalea er Rhododendron simsii, og som navnet viser er dette en nær slektning av Rhododendron-buskene vi har i hagene våre. Selv om denne arten av Rhododendron ikke klarer vinteren hos oss, kan vi nå i disse dager nyte den som vakker stueplante.

Slik får du Azalea til å vare

Når du kjøper Azalea i butikken skal bladene være struttende og friske, og jorden skal ikke være tørr, da Azalea takler tørke dårlig! Den reagerer med å kaste knoppene.

Jevn fuktighet og en lys plassering hvor det ikke er for varmt, er hemmeligheten bak å lykkes med Azalea. Den beste måten å holde jevnt fuktighet på, er å senke hele planten ned i et kar med vann, slik at vannet er høyere enn overflaten på potten. Da vil det komme luftbobler opp fra potten. Hold den under vann til boblingen slutter. Da har planten fått nok vann for denne gang. La den renne av seg.

Azalea tåler stuetemperatur, men har best holdbarhet ved 18-20 grader.

Du trenger ikke gi gjødsel til Azala før blomstringen er ferdig og planten begynner å vokse utpå nyåret.

Når det blir varmt nok om våren kan du sette planten ut i hagen. Sett den i halvskygge slik at den ikke tørker ut, og gjerne i surjordsbedet sammen med andre Rhododendron. I løpet av sommeren vil Azaleaen danne nye knopper. Ta inn planten om høsten og nyt nye vakre Azalea-blomster.
Hos Herr&Fru Jørgensen får du Azalea i flere forskjellige størrelser og vi har noen lekre farger utover den flotte hvite! Kom gjerne innom for å se og for å bli inspirert! :) 

Velkommen til julebutikken vår som er åpen til kl.19:00 hver ukedag før jul!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar