Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

24. januar 2018

OLIVEN - til forrett, til middag, til bakverk og til .....



Sølvmynt med profil av Marcus Aurelius


Marcus Aurelius var en klok mann, eller rettere sagt, en romersk keiser som levde i år 121-180. Han var en dyktig kriger og interesserte seg for filosofi og religion. Sammen med sin adoptivbror, Lucius Versus, regjerte han Romerriket fra 161 til 169. Når broren døde var Marcus enehersker over Romerriket helt til sin død, da han ble efterfulgt av sin sønn Commodus.

En av hans livsfilosofier handler om en oliven:

”Gå gjennom dette lille stykke tid som kalles ditt liv, i samsvar med naturens gang og avslutt din reise like fornøyd og takknemlig som når en oliven faller ned når den er moden og takker treet som har næret og båret den.”

Hans bok kan være en tankevekkende lesning i dagens travle samfunn: https://www.minervanett.no/bli-en-vinner-med-marcus-aurelius/
   
Her har du oppskriften på Olivenmuffins – en deilig avveksling til focaccia og søte ”muffer”! ;)

Bilde: Synøve Dreyer
Bilde Synøve Dreyer
Du trenger:
100 g fetaost (naturell i terninger)
230 g hvetemel (ca. 4 dl.)
130 g sammalt hvete (ca. 2 dl.)
2 ts bakepulver
1 klype salt
½ glass oliven fra Herr&Fru Jørgensen med valgfritt fyll.<
(oppskriften fortsetter under bildet)

 
4 egg
0,5 dl smeltet smør
2 dl Yoghurt naturell

Slik gjør du:
1. Smuldre fetaosten i små, grove terninger. Bland bakepulver, salt, mel, ost og oliven i en bolle. Visp egg, smeltet smør og yoghurt sammen og rør det inn i melblandingen.

2. Hell deigen i 12 muffins­former eller 6 store papirformer. Muffinsene stekes midt i ovnen på 200° i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.  Velbekomme! 

Tekst Sesonger, bilder fra nett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar