Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

7. august 2017

Claus Dalby og krukkene



 I Claus Dalbys krukkeverden


Claus Dalbys terracottakrukker

Inspirasjonen til Claus Dalbys interesse for krukker kommer fra Sydeuropa, men grunnen til hans stigende interesse kom rett og slett av plassmangel hjemme i egen hage. Tro det eller ei; mannen som har en over 4.000 kvadratmeter stor hage, fikk plassproblemer! Og for å få plass til nye planter måtte han tenke nytt. Løsningen ble krukker! Krukker i høyder, bredder og lengder.

- For meg er det viktig at typen av krukker gir blomstene støtte, i form av at de kompletterer og ikke stjeler oppmerksomhet. Det beste valget er krukker laget av uglassert terracotta, sink, sement eller lignende. Det er viktig at materialene ikke har for mye pynt, mener Dalby.



Dette er imidlertid ikke ensbetydende med at det er likegyldig med hvilke krukker man har. Krukkenes materialer og størrelser, strukturer og former betyr mye for sluttresultatet.

Hans konklusjon er klar; - Sett flere krukker sammen – samlet – det vil gi deg en utrolig effekt og du vil kunne ha en blomstrende hage - uansett om du oppholder deg på en balkong, terrasse, steinlagt plass, på en trapp eller i en hage.


 


2000 krukker i eget hjem. 

Som Dalby selv sier; - Jeg innser at det er få som kan gjøre det samme som jeg har gjort hjemme hos meg, men la meg være til inspirasjon og bruk prinsippene jeg har funnet ut skaper stemning og frodighet!


Prinsippene er ganske enkle, - bare man vet om de, og her får du noen av Claus Dalbys krukketips:

* Still krukkene der du oppholder deg eller ferdes – ikke langt unna.
* Plant samme sort planter i flere krukker – og sett sammen f.eks. 3 forskjellige sorter planter i mange krukker. På den måten kan du arrangere det som du vil, ved å dandere krukkene. Er det en plante som visner før de andre, kan du enkelt bytte ut denne med noe annet, uten å måtte røske opp de andre blomstene som fremdeles blomstrer.
* Still krukkene tett sammen og bygg gjerne i høyden. 

 


Mose og alger ønskes velkommen

Claus Dalby hater alger når de invaderer drivhuset, men på krukkene elsker han det. Han lar terracotta-krukkene stå på de mest fuktige stedene i hagen og sakte men sikkert danner det seg anløp av mose. Det indikerer et levd liv, sier han og legger til at han både mose, alger og slitasjen fra vær og vind kun gjør en krukke vakrere for hvert år som går!

Herr og Fru Jørgensen slutter seg til hans tanker og vil, så lenge lageret rekker, nå selge de store terracotta-krukkene - makne til Claus sine - med kr. 150 i avslag, det vil si til kr. 300 pr. krukke.

Velkommen innom – her er det mulighet for å skape Dalby-stilen for de som ønsker det og i tillegg for en billig penge. Løp og gjør et kupp nå! :)

Trenger du ytterligere inspirasjon, anbefaler vi boken "Forårshaver" av Claus Dalby hvor han forklarer alt om hvordan han blant annet skaper vår-krukkene sine. 


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar