Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

28. desember 2016

Festlige drinker til nyttårsaften


Lag fest på nyttårsaften

Selv om sølv, hvitt og glass ofte er hovedfargene på nyttårsaften, kan det godt være tilskudd av flotte farger og herlige smaksopplevelser i glasset. Nyttårsaften skal det gjerne glitre og sprake litt mer enn vanlig!

Glassene blir ekstra festpreget når du pynter de med kant av sukker -farget av planter. Hos Herr&Fru Jørgensen får du sukkeret på kvern med følgende smaker:

Grønn = eple
Rosa = jordbær
Lilla = fiol
Brun = sjokolade



For å få den fine randen til å bli sittende lenge på glasskanten, dypper du først glasset i ren eggehvite og dypper siden glasset opp ned i den fargen sukker du har valgt ut. Kanten skal kun være et par millimeter. Tenk deg hvor flott det vil være med et brett fult av forskjellige farger på sukkerkanten! Det gir et festlig og flott skue på årets siste dag!

Spreke og velsmakende drinks er ikke så vanskelige å lage - selv om de ser slik ut - og hvis du vet om et par av knepene som bartenderne bruker, skal du fint klare det hjemme også, på årets siste dag. Disse knepene kan du lese lenger ned i innlegget.

Der er en god grunn til at Cosmopolitan, Margarita, Strawberry Mojito, Blue Lagoon og Strawberry Colada er blant de drinkene og cocktailene det serveres flest av på barer rundt om på nyttårsaften.

Her får du forslag til et par gode drinker som er morsomme å servere på festen.

Cosmopolitan

2 cl Grand Marnier

2 cl vodka

2 cl Rose’s Cranberry

1 cl limesaft

Fyll en shaker med is og tilsett de øvrige ingrediensene. Rist godt og server i et avkjølt cocktailglass.


Margarita

1 cl Grand Marnier

2 cl tequila

3 cl Rose’s Lime

Flormelis

4-5 isbiter

1 skive lime til pynt

Hell Tequila, Grand Marnier, Rose’s Lime og flormelis i en cocktail-shaker med isbiter. Fukt kanten av et avkjølt margarita- eller cocktailglass med en limebåt og dyp den i fint havsalt.
Hell drinken opp i glasset og pynt eventuelt med en skive lime.


Strawberry Mojito

4 cl Golden rom

2 cl Rose’s Mojito

1 cl Rose’s Lime

2 cl Rose’s Strawberry

Farris

Legg is i et drinksglass. Hell over Rose’s Mojito, rom, Rose’s Lime og Rose’s Strawberry. Til sist fyller du på med Farris.


Blue Lagoon

4 cl vodka

2 cl Rose's Blue Curaçao

4 cl Ananasjuice

3 stenk Rose's Triple Sec

Hell knust is i et cocktailglass og tilsett deretter vodka og ananasjuice. Hell Blue Curaçao i glasset sammen med Triple Sec.

Strawberry Colada

4 cl Golden Rom

3 cl Rose´s Strawberry

3 cl Ananasjuice

Kokoskrem

Knust is

Alle ingredienser ristes sammen i en shaker med knust is. Serveres i et stort drinksglass evt. med et jordbær på kanten.


Nyttige bartendertips:

Hell aldri mineralvann en shaker, da overtrykket mest sannynlig vil få lokket til å sprette av.

Putt aldri isbiter i et cocktailglass, da de vil få drinken til å flyte over. Hell istedet isbitene i et separat glass og rør sammen med drinken innen det helles i cocktailglasset.

For å få den perfekte fargegjengivelse med Rose´s Grenadine (brukes bl.a. i Tequila Sunrise) skal det helles farge i helt til sist og langsmed kanten av glassets.

Hvis drinken ikke skal shakes/ristes, skal du "bygge" drinken opp ved å starte med alkoholen og deretter de andre ingrediensene.

Juice skal kun shakes/ristes en liten stund, da den lett kan gå over til skum.

Sugerør brukes kun i drinker med is, - ellers vil sugerøret falle ut av drinken.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar