Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

4. april 2015

Startskuddet har gått!

Bergknapp og Primula på full fart opp i lyset!


Så er kolonihagelivet offisielt igang og vi har spist første lunch i drivhuset. Når solen titter frem, titter også den ene etter den andre kolonisten frem og det høres lyd av spadestikk og skravling. Noen steder kan man høre tisking og hvisking - "Har du hørt at ...." og andre steder diskuteres priser på løk og busker og andre igjen irriterer seg over at vannet ikke er skudd på - det er jo så varmt og vi skulle jo ha kokt en kopp kaffe!

Ja, kolonihagen er som et lite samfunn i samfunnet. En liten glassklokke man går inn i. Her er det like mye fred som action. Det er alltid noen infernalske konflikter som foregår mer eller mindre åpenlyst, det er litt flirting og litt konkurranse. Noen sniker seg rundt med tommestokk for å sjekke grenselinjer og se om noe har "seget ut" og gjort tomten deres mindre. Her finnes både selvoppnevnte sheriff'er og de som heller hjelper litt ekstra til, noen Narvestad'er med lovsamling og millimetermål og like mange livsnytere!

Hvite Perleblomster, Ruteliljer, Storkenebb og Sildre baner seg ei igjennom gammelt løv.

Imorgen har vi bestemt oss for å så frø! Frø fra fjordårets planter og deres produksjon. Det blir gøy å se hvor stor spireprosent det blir! Vi er sent ute, men det er godt og varmt i drivhuset og med kjølige kvelder får spirene akkurat det de trenger, så vi tar sats.

Vi skal så Skabiosa, Stolt Kavaler, Tannstikkerurt, Grønnkål, Kjempeverbena, Hestemynte og Akeleiefrøstjerne.

Her er noen bilder fra gårsdagens besøk. Som dere ser, vi har en av tomtene som har mest skygge, men også noe av den beste jorden - så vi kommer litt senere igang enn de andre. Følg med, følg med - nå begynner kolonihagelivet og videreutviklingen av tomten. Vi har mange prosjekter på blokka og de beste løsningene pønskes ut på kanten av en pallekarm! :)

Mens det spirer og gros tenkes spennende videreutvikling ut, på kanten av en pallekarm.
 For å se bildene i større format kan du klikke på bildene. :)

Bilder (C) Marit Næss Jørgensen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar