Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

23. januar 2015

Hage-arrangementer 2015



Hvis du er bitt av hagebasillen, er du helt sikkert nyskjerrig på hvilke muligheter du har til å skaffe deg litt ekstra inspirasjon via messer og shows i 2015.

Her er noen adresser samlet sammen for at du lettere skal kunne skaffe deg oversikten, men husk at dette bare er en liten del. Mange foreninger og hagelag samt privatpersoner har arrangementer som er interessante og morsomme og delta på.

Versågod; :)

Hagemessen 2015 på Lillestrøm er 17. – 19. april. Den reklamerer alt nå med at den blir grønnere og mer innholdsrik enn noen gang.

Horten og omegn hagelag feirer 100års-jubileum med et stort hagemarked på plenen rundt Lokalhistorisk Senter på Karljohansvern i Horten. Dette blir et flott arrangement med et bredt spekter av boder og kunnskapspåfyll.
 
Lisebergs Trädgårdsdagar arrangeres i Gøteborg 7. – 10. mai. Dette er Vest-Sveriges største hagemesse, og den beskriver seg selv slik: ” Trädgårdsmässa kan erbjuda försäljning av växter, fröer, plantor, verktyg och allt som hör balkong, uteplats eller trädgården till. Mässan bjuder på inspiration, kreativa utställningar, idéer, tips och råd – allt i den blomstrande nöjesparken.”

Nordiske Trädgårdar finner sted i Stockholm 26. – 29. mars. Dette er den ledende hagemessen i Norden med opp mot 400 utstillere. Nytt av året er en større avdeling med råd for dem som vil bygge balkonger, sitteplasser eller annet i hagen.

 Garden Living Fair i Danmark 14. – 16. august. Utstillingen finner sted i Fredriksborg slotshave, og du kan ta toget mot Hillerø. Rammen for det hele er barokkhagen ved slottet og du fristes av “Spændende aktiviter med musik, blomstersmykkede piger, hestevogn trukket af minipony etc. – cafeer, delikatesser mv. for hele familien – tusindvis af dejlige planter etc.”

Chelsea Flower Show er denne våren fra 19. – 23. mai. Det lønner seg å være tidlig ute for å få billetter til dette legendariske arrangementet i London der det til tider er svært trangt om plassen. Showhagene har alt vært under planlegging i lang tid.

Hampton Court Palace Flower Show er det andre store hagearrangementet i London. Dette arrangers i den store slottsparken litt utenfor sentrum 30. juni – 5. juli, og her er det også greit å ha kjøpt billett på forhånd. 

London Rose Show er nytt av året. Det arrangeres 29. og 30. mai i the RHS Horticultural Halls, og der kan du både nyte blomsterprakten og finne svar på det meste av det du måtte lure på om roser.

Du finner mer om 2015-arrangementene til det engelske hageselskapet her.

Parken Keukenhof i Nederland åpner for den gedigne blomstringen 20. mars i 2015, og du kan se tulipaner og andre løkplanter i fullt flor fram til 17. mai. De sier; “In the Willem-Alexander Pavilion you can enjoy more than 75,000 tulips in over 600 varieties. The season finishes here with the largest lily show in Europe.”




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar