Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

31. januar 2014

Et dikt til ettertanke……..


Diktet ble funnet i nattbordskuffen til en gammel engelsk dame som bodde på et sykehjem, - etter hennes død.



Hva ser du, søster, i din stue?
En gammel, sur og besværlig frue, usikker på hånden og fjern i blikket, litt grisete og rotet der hun har ligget.
Du snakker høyt, men hun hører deg ikke. Hun sikler og hoster, har snue og hikke. Hun takker deg ikke for alt det du gjør, men klager og syter, har dårlig humør.

Er det hva du tenker, er det hva du ser?
Lukk øynene og se, det var noe mer. Nå skal jeg fortelle deg hvem jeg er, den gamle damen som ligger her.

Jeg er en pike på ti, i et lykkelig hjem med foreldre og søsken – jeg elsker dem.
Jeg er ungmø på seksten, med hjerte som banker av håp og drømmer og romantiske tanker.
Jeg er brud på tyve med blussende kinn. I mitt eget hjem går jeg lykkelig inn. Jeg er mor med små barn, jeg bygger et hjem. Mot alt som er vondt vil jeg verne dem.


Og barna vokser, med gråt og latter. Så blir de store, og så er vi atter
voksne alene som nyter freden og trøster hverandre. Og nyter gleden når vi blir femti, og barnebarna kommer og bringer uro og latter hver sommer.

Så dør min mann og jeg blir ensom med sorgen, og sitter alene fra kveld til morgen.
For barna har egne hjem, det er så mye som opptar dem. Borte er alle de gode år, de trygge, glade og vante kår.


Nå plukker alderen fjærene av meg. Min styrke, mitt mot blir snart tatt i fra meg. Ryggen blir bøyd og synet svikter, jeg har ikke krefter til dagens plkter. Mitt hjerte er tungt og håret grått. Med hørselen skranter det også så smått.

Men inne bak skrøpelighetene finnes det ennå så meget vakkert å minnes; barndom, ungdom, sorger og gleder, samliv, mennesker, tider og steder.

Når alderdomsbyrden tynger meg ned, så synger allikevel minnene med. Men det som er aller mest tungt å bære, er det at evig kan ingenting være.

Hva ser du, søster? En tung og senil og trett gammel skrott? Nei, prøv en gang til. Se bedre etter – se om du kan finne et barn, en brud, en mor, en kvinne. Se meg som sitter der innerst inne. Det er meg, du må prøve å se – og finne.


Bilder fra internett

30. januar 2014

Kulturhistorie på Lunde Bro!


Hvem tenker egentlig over hva man kjører på?
Dette er sannsynligvis Nord Europas eldste tørrmurte steinhvelvbro....
For ikke lenge siden, kjørte vi over Lunde Bro i Etnedal. Den er utrolig flott og vi tok en liten pause på turen. Man kan ikke annet enn bli ganske imponert over slike byggverk, og for at flere skal få litt viten om hva man kjører på - så har jeg samlet litt informasjon og bilder nedenunder og vi anbefaler selvfølgelig et kulturelt stopp, hvis du er på de kanter. 


Slik ser broen ut under der du i full fart passerer uten å tenke over hva du kjører på!
Lunde bro er sannsynligvis Nord Europas eldste tørrmurte steinhvelvbro i spenn, som fremdeles er i bruk på riksveinettet. Den ligger i Etnedal Kommune og blir brukt i deres kommunevåpen.  Broen ble bygget i årene 1827 – 1829. Innen steinhvelvbroen ble bygget, lå det en trebro på stedet, som var godt beferdet da dette var hovedveien mellom Christiania og Bergen. Broen krysser elven Etna mellom Lofthus og Lunde, og er i dag en del av Riksvei 251.

Broen har ingen bindemidler ... det er kun trykk som holder den oppe!
Broen er et typisk eksemplar av hvelvede steinbroer, som ble oppført på viktige innenriks- og mellomriksveien på slutten av 1700-tallet samt starten av 1800-tallet. Ikke nok med at den er en av de eldste, men den er også en av de største tørrmurte broer av naturstein i ett spenn. Det er ikke brukt noen type bindemiddel og broen holder seg oppe ved at steinene overfører trykket til hverandre.
Broen har til sammen tre hvelv, og er 7 meter høy på midten. Hovedhvelvets lysvidde er på hele 21, 2 meter.
Strykene ga kraft til sagbruket på nedsiden!
Brovangene og murbrystningene fortsetter over i oppkjøringsramper i en lengde av ca. 30 meter mot nordvest og ca. 70 meter mot sørøst. Nord for østre ende fører en forbygningsmur ned til to mindre flomløp i oppkjøringsrampen, et hvelvet, murt og et rektangulært, støpt, som ble laget i 1959 som erstatning for en tidligere trekonstruksjon.
Deler av broen ble sprengt av norske soldater i 1940, men ble restaurert allerede året etter. Broen ble fredet i 1984.
 
Rett nedenfor ligger et gammelt sagbruk, sannsynligvis fra 1800-tallet.  Vi møtte ikke kvernknurren;  som i folketrua var et overnaturlig vesen som holdt til ved kverner og sagbruk, men fikk et godt inntrykk av hva et sagbruk bestod av..... Det er vanskelig å finne informasjon om dette sagbruket på nettet, så hvis noen vet noe om det, vil jeg være takknemlig om noen la igjen det i kommentarfeltet under artikkelen. :) På forhånd takk! :)

 

Tenk så mye mer man får ut av en tur hvis man setter seg inn i historien først!
Opplevelsen blir en helt annen!

Bilder (C) Marit Jørgensen

29. januar 2014

Rapport fra gave- & interiørmessen

Jeg har vært på gave- & interiørmessen en tur! En lukket messe for bransjen. Her blir trender og nye varer for kommende sesong vist frem og solgt. Åhhhh, den som hadde hatt en stappfull konto, som aldri tok slutt.... skal innrømme at jeg ble litt sugen på å ha en liten butikk med masse hyggelige ting - men det er jo masser av de allerede, så det ville være stor konkurranse. Jeg deltok også på trend- og netthandelsseminar og ifølge foredragsholderne var det mye nytt som kommer til å skje fremover. Nettbutikker vil komme til å ta over i stor grad for de fysiske butikkene, lollipop-fargene som florerer nå, kommer til å holde seg enda et år og siden kommer burgunder og blå til å bli de nye basisfargene. Brunt var også en "runner-up"! :) Metallfarger som gull og kobber blir enda sterkere i bildet sammen med sølv. Lamper i kobber er super-"in" i tillegg til peddik-lamper. (!)

Ellers vil trendene nå gå fra det trygge skandinaviske til de mer vågale globale. I 2015 vil møblene bli fleximøbler eller enda bedre beskrevet; multi-funksjonelle. Det vil si at et kjøkken kan være et sett med "bokser" tredd på en stang og man kan folde ut boksene man trenger ... en er kjøkkenbenk med skuff, en annen er skap for tørrvarer, en annen er minikjøleskap, en annen spiseplass etc etc. Ganske spesielt - og med hånden på hjertet tror jeg nok at disse trendene er mer tilpasset boliger i metropoler enn i de fleste byer i Scandinavia, med vår gode plass.

Her er litt inspirasjon:

Inspirasjon fra fransk landliv og kanskje litt nobilitet .. alle lampene er for stearinlys!

Litt om trendene for 2015! ... ja, 2015 .. og blått forblir basisfarge!
Overflater og glitrende, skimrende farger er "IN" ... og vil være det fremover!

De høye fargene holder seg et år til!

Skinn er "IN", men gjerne i farget utgave!
Nå har vi hatt tekster og visdomsord på plakater og bilder,
... nå skal det være på puter og gulvtepper/ryer!
De nøytrale jordfargene blir de nye "pastellfargene"...

.. og for de som blir glade av farger!

.... og til sist - flexikjøkkenet, for de som tenner på idéen;

Bilder (C) Marit Jørgensen

28. januar 2014

Frustrasjon i ettervake av jul og nyttår

Noen som nevnte dårlig samvittighet?
Om det er reklamen eller genetisk, vet jeg ikke, men straks alt jule- og nyttårshysteriet har begynt å legge seg, starter kravet om at "du burde trene" .....  JA, jeg vet det, men jeg trenger tid!!! Jeg er kjapp på mange områder, men av en eller annen grunn er jeg faktisk vanskelig å "få utpå" når det gjelder trening!



ALLE sier at det er såååå deilig og de føler seg sååååå mye bedre etter en treningsøkt ... de får økt spirit og økt innsatsvilje etc etc ... men jeg har allerede både innsatsvilje og spirit og drive jeg ...


kanskje jeg er født under en heldig stjerne???

En gang i tiden var jeg på nær det man kaller et idrettstalent .... tenk det ... nå får jeg unnagjort alle lavt prioriterte oppgaver i huset bare jeg tenker på å skulle foreta meg noe som minner om idrett!!! Du verden hvor effektiv jeg kan bli; - jeg fikk parret sokker, jeg støvsuget sengen, jeg ryddet i syskrinet og strøk skjorter og sorterte juleposten fra ifjor - bare fordi jeg truet meg selv med at "nå burde du sykle en runde på ergometersykkelen" eller "Se å få gått en lang tur nå! Det er flott vær ute - og kaldt - brrrrrrr - du som liker å høre knirkingen under skoene!!!"


Viljestyrken er det ingenting i veien med - bare det at den har sin egen vilje og kun fungerer på andre områder enn der jeg ønsker at den skulle!

Hmmmmmmm ...... jeg ser levende for meg hvor slank jeg skulle bli, - spenstig, sprett-rumpe og glødende hud! Et produkt av velvære ... men helt ærlig ... VELVÆRE?????

Velvære skal vel strengt tatt være noe man selv liker og ikke noe andre bestemmer???
Pes, ømme muskler, svette - jeg liker ikke svette!! - kle av seg i et rom med andre svette mennesker, brå bevegelser og hele tiden presse, presse, presse - det er ikke hva jeg ser som velvære!!! ....
Liker ikke det å sprade rundt naken sammen med andre mennesker jeg ikke kjenner, men samtidig innser jeg jo at det ser rimelig latterlig ut når man kjemper for å være innpakket i et stort badehåndklede samtidig som man forsøker å få på seg truse og BH - helt uten at noen synes at du oppfører deg litt rart - liksom .... her er det effektivitet som teller, men jeg kan definitivt spare meg...

Klamme mennesker i en gardrobe er ikke min oppfatning av ukentlig hyggestund nei!!!

Jeg fikk dessuten bekreftet at det rett og slett kan være farlig å trene, da jeg i siste uke fikk en mail fra en god venninne som hadde vært på treningsstudio og falt... før hun visste hva som var skjedd, hadde hun skåret av seg halve tommeltotten (blod overalt) og slått ryggen slik at hun nesten ikke kunne gå. Legevakten neste ... nå kan hun kun skrive med en hånd og da tar det tid å holde koken på FaceBook!!! Enda en god grunn til å holde seg borte!!!

Kanskje det ikke er så nødvendig å pese på et helsestudio flere ganger hver uke? Er det mest for å ikke skille seg ut at så mange gjør det? Jeg har sett flere kolleger som er like "blubbete" etter flere års trening (i alle fall har vi andre kolleger ikke unngått å få fullt referat fra den harde økten, hver eneste påfølgende lunch!! Uæææææ....), og det har heller ikke hjulpet dem at de ikler seg en kondomdress av en sykkel-outfit - inkludert insektbriller - og sykler til og fra treningssenteret.....

Nei, ... når våren kommer og fuglene kvitrer og sneen smelter og blomstene begynner å titte opp i grøfter og på eng og trærne får lysegrønne blader ... DA tror jeg at jeg skal begynne å gå tur, for det er visst ikke mer enn 30 minutter pr. dag som skal til for å holde seg i form! Kanskje jeg til og med får med meg min kjære hvis jeg nevner stranden!?!? :)
Dette er skrevet som en utblåsning og ikke anbefaling, men....
 Bilder fra internett

27. januar 2014

Selvmanipulasjon



Når du har jobbet lenge med et prosjekt og de ​​målene du har satt deg er oppnådd, er det så deilig å se og føle resultatene. Kanskje det var et mål som krevde mer av deg enn du var vant til, og som forårsaket at du måtte gå inn i en annen og mer krevende rolle enn vanlig ? Eller kanskje det var den oppgaven du hadde satt deg noe som utvidet ditt alminnelige repertoar.

Uansett, endringer skjer med oss hele tiden. Enten vi kaster oss inn i oppgaven med å sette opp et skuespill eller søke finansiering for å sette i gang et selskap,  med alle de forskjellige roller det innebærer, eller at vi velger å endre onsdagens cappuchino med en kaffe cortado ….. alle disse endringene blir systemet vårt påvirket av i større eller mindre grad.

Noen ganger ønsker ikke hodet vårt at noe skal endres. Det er så genialt utformet, at det er skeptisk til eventuelle endringer – i tilfelle det skulle vise seg å være farlig! Det er bare ikke så smart når vi ønsker å endre på noe som er mindre hensiktsmessig til det bedre. For systemet vårt fortsatt er på vakt, og vi forstår ikke alltid hva som er årsaken til at vi ikke kan finne ut hvordan vi endrer de enkleste tingene.

Men .... hvis du nå tar seg selv og din indre vaktbikkje kjærlig i hånden og hjelper ting på gli , så det kan godt være at det ble noen andre resultater. Det kan vise seg at prosessen med å endre vaner blir lettere, og kanskje til og med at du nøt resultatet? 

 
Jeg har funnet ut at det fungerer når jeg belønner meg selv med forskjellige gaver eller privilegier. Det er som om det er en dypere mening med mye, når jeg erkjenner min innsats og gir anerkjennelse et veldig konkret uttrykk. Det kan være noe så enkelt som å kjøpe en deilig ny krem eller ta en frisk tur med musikk i ørene. Det høres banalt ut, men det fungerer!


Alt sammen henger sammen med det å utvikle seg. Sjelen krever vekst! Når det blir for skummelt eller det går for fort, så får man bare en naturlig reaksjon; det indre kontroll- og sikkerhetssenteret har gitt instrukser til alle etater om å gjøre retrett, være årvåken, holde tilbake, bremse, etc. Så med min forstand kan jeg faktisk fortelle systemet mitt at alt er bra og at endringen vil være til det bedre, jeg kan trøste, forklare, berolige, rasjonalisere, presentere konklusjoner med mer. Er det ikke fantastisk? :)

Så; gå og feire dine suksesser! Hurra for deg! Vær glad og vis deg selv og ditt indre alarmsystem at fremdriften er i trygge hender.  Lykke til! :)

 

 Bilder fra internett

25. januar 2014

Innføring i apparaturet - for de fotointeresserte! :)


Brennvidde og standpunkt
Hvis du liker å fotografere, har du nok vært i den situasjonen at du ikke lenger bare dokumenterer, men ønsker å uttrykke noe. Det er øyet som ser, som skaper bildene. Stiller du deg opp på en bro, men en kamerautstyrt kompis og dere klikker løs med apparatene, vil dere, i ettertid, sikkert oppdage at dere har tatt høyst ulike bilder. Ved å bestemme deg for vinkling, fokus, fargevalg og komposisjon, kan du få mange forskjellige bilder ut fra det samme motivet.
Her kommer noen ”faguttrykk” inn, og de er like greit å lære seg med en gang, hvis du har lyst til å lære litt mer om fotograf-verdenen:

Først velger du perspektivet i bilder – omtales som regel som Standpunkt. Siden velger du bildets utsnitt – det omtales som regel som Brennvidde.
Ovenstående 2 ting utgjør det bildet du ser igjennom søkeren. Normalt tenker man ikke over at man tar valgene, og kanskje gjør man det ikke – men fra nå av, bør du være mer bevisst på akkurat dette.

Nå skal du tenke over lyset som vil komme på bildet. Lys regulerer du med blender og lukkertid. Hvis du har stor blenderåpning kommer det mer lys inn enn hvis du har liten blenderåpning. Har du liten lukkertid slipper du mindre lys inn enn hvis du har stor…. selvfølgelig! 

Det er kanskje vanskelig å se, men i bildet til venstre, er lysmåleren på det grønne,
hvilket gjør at kameraet automatisk tenker at det ikke trenger mer lys.
I bildet til høyre, er lysmåleren på det sorte, og kameraet bestemmer seg for å slippe inn
mer lys, med et resultat av mer tydelige konturer og former.

Hvis du skal fotografere i skumringen kan det ofte bli mørke bilder, men det kan du regulere bort ved å stille lys-ømfintligheten = ISO verdien. I normalt dagslys står denne på 100, men jo mørkere det er, jo høyer bør denne stilles. Det heter seg da at man øker lysfølsomheten. På denne måten kan du ta bilde i skumt lys uten å måtte ha lengre lukkertid, noe som kan resultere i uskarpe bilder. Husk at lukkeren sitter i kamerahuset, blenderen på objektivet.

Lysfølsomhet - omtales som ISO-verdi. Tid og bevegelse – omtales med Lukker/Lukkerhastighet, og dybdeskarphet – omtales som Blender.

Til venstre, lysmålt på bakgrunnen // Til høyre, lysmålt på personens ansikt.
Ser du forskjellen?
De fleste speilrefleks-kameraer i dag har innebygget lysmåler, og denne kan lure deg litt. Du må derfor alltid måle lyset utifra hva du anser som hovedmotivet i bildet. Hvis du setter fokus rett mot himmelen en solskinnsdag, vil alt annet bli veldig mørkt fordi kameraet tror at her er det flusst med lys og forsøker å dempe lyset, men hvis du flytter fokus til en benk under et tre, vil du se at benken er fokuset til lysmåleren og kameraet vil slippe inn mer lys for å få benken riktig gjengitt i bildet. Tren deg på å kikke deg rundt og fokusere på forskjellige ting rundt deg. Når du holder utløseren litt nedtrykket, vil du låse lysmåleren og du kan eskprimentere med å flytte fokus, slik at du får en mørkere eller lysere verdi for bildet.

De aller fleste speilreflekskameraer har valgfrie forhånds-innstillinger for måter å måle lyset på. Disse er normalt:
* Gjennomsnittsmåling, av hele motivet.
* Evaluert, der kameraet tar hensyn til spesielt mørke og lyse felt.
* Sentrumsvektet, der lysforholdene i midten av bildet blir førende.
* Spot, hvor lysmåleren kun måler fra et bittelite sted i midten av fokus.

Her gjelder det kun å trene, kikke etter forskjeller og finne din preferanse, samt bruke disse bevisst etter hva du tar bilde av.

Her har lysmåleren blitt plassert på damen i sort og
har dermed kompensert med å slippe inn mer lys.

Etter å ha prøvd deg en stund, vil du snart finne ut at lysmåleren ikke alltid tenker riktig. Det er da du må kompensere ved å la lysmåleren ta sin beregning ut fra et mørkere eller lysere felt i forhold til det du ønsker i fokus av bildet. Dette omtaltes i gamle dager som ”å presse filmen”.

Dette gjøres utifra fotografens ønsker for resultatet. Kameraet kan ikke gjøre disse vurderingene og vil alltid ta utgangspunkt i det den oppfatter som den grå flaten. Faktisk er det slik at lysmåleren kun oppfatter 18% av fargene som blir gjenspeilet i lyset, resten av fargene blir bedømt som om de var gråfarger.

Bildet er tatt en gråværsdag (se skyene) men lysømfintligheten (ISO) er satt til 400


Jeg håper at dette pirket borti lysten til å bli bedre kjent med fotoapparatet ditt. Kom deg ut på tur, ta bilder under forskjellige lysforhold og med litt øvelse vil du se at bildene plutselig blir mye bedre, - selv på en gråværsdag.


 
 Bilder (C) Marit Jørgensen

24. januar 2014

Ikke glem ....

For mange år siden leste jeg nednstående på internett, printet det ut og la det i lommeboken. Nå er det bare en sliten og fillete lapp.... som jeg leser en gang iblant, ..... men når jeg tenker etter; er det jo meningen at jeg skal dele dette med dere, slik at dere kan gjøre deres refleksjoner og kanskje selv komme et steg videre på veien langsmed harmoni, lykke og livsglede!


Les og kontemplér:

Langsomt dør den som
forblir en slave av sine vaner,
den som hver dag vandrer i samme spor,
den som ikke forandrer retning,
den som ikke tar sjanser eller skifter farge på klærne,
den som ikke snakker med ukjente.

Den dør langsomt, - den som unnlater å følge en lidenskap,
den som sverger til svart fremfor hvitt og til prikkete detaljer
fremfor et vell av følelser
som får øynene til å gløde og
som forvandler gjesp til smil,
som får hjertet til å banke, fordi noe har gått galt
eller i følelsesaffekt.

Langsomt dør den som ikke endevender sitt bord,
den som er ulykkelig i sitt arbeid,
den som ikke risikerer,
den som ikke tør følge en drøm,
den som ikke tillater seg selv, minst en gang i livet,
å bryte med all fornuft.
Langsomt dør den som ikke leser,
den som ikke reiser,
den som ikke lytter til musikk,
den som ikke finner nåde i sitt eget dyp.

Den dør langsomt, - den som ødelegger egenverdet,
den som ikke tar i mot hjelp,
den som ustanselig klager over egen ulykke eller over det
ustoppelig regnet.

Langsomt dør den som forlater en plan før den har begynt,
den som ikke spør om ting han ikke vet,
den som ikke svarer når noen spør om noe han vet.

La oss unngå denne langsomme død.
La oss huske at det å være i live
krever en større anstrengelse enn kun å puste,
bare med en glødende tålmodighet
kan vi finne veien til en glitrende glede...

23. januar 2014

Surt, søtt, syrlig og .......

SALT!   ... eller skal vi si natriumklorid (NaCl), som er nødvendig for oss, - MEN dagsbehovet vårt er bare 2 gram.

Og salt er ikke lenger bare salt! Det finnes så utrolig mange typer! Ikke har jeg tenkt på det før jeg plutselig befant meg i en "utvidet helsekostbutikk", og ble med ett ganske utsikker på hva jeg skulle velge!

Nå er det din tur til å bli forvirret; for her er bare noen av typene du kan velge imellom:

Sjøsalt / Flaksalt
Dette er naturlig sjøsalt i flakform. Dette har en rik smak og er fult av viktige mineraler. Vil du ha dette, ska du lete etter "Maldon"-saltet.

Bambussalt
Dette saltet er varmet opp i et bambusrør som er tettet igjen med mineralrik leire i begge ender. Når saltet varmes opp trekker det til seg masser av smak og næring både fra bambus og leire.

Seltin
Da det er natrium'et i saltet kroppen ikke har godt av, er Seltin en veldig god erstatter for alminnelig salt, med 50% mindre natrium. Her beholder du saltsmaken men reduserer bort 50% av det helsefarlige stoffet. Kalium er satt inn som erstatning for natriumet.

Steinsalt / Rocksalt
Salt som kommer fra innsjøer i høyfjellsområdene i Bolivia, og mest beregnet på strøing av islagte veier og uteplasser.

Blomstersalt / Fleur de sel
Dette er et helt spesielt salt med utrolig god smak. Saltet høstes ved havet i Carmargue-området i Syd Frankrike, der blomstene som vokser i vannkanten gir spesielt god smak til saltet. Dette er også et av verdens dyreste salt!

Havsalt
Ubehandlet havsalt smaker bittert på grunn av høyt innhold av kalsium og magnesium. Det er dette saltet du kjøper når du unner deg det lille ekstra i en skrubbekrem eller badesalt.

Himalayasalt
Himalayasalt kommer fra en av verdens største saltgruver i den pakistanske delen av Himalaya. Det har et høyt innhold av natriumklorid (95%) og inneholder flere andre mineraler som f.eks. jernoksyd, som gir den rosa fargen.

Smaksatt salt
Her er utgavene utallige, og hovedbasis er alminnelig koksalt tilsatt smakstilsteninger. Tilsetning kan f.eks. være selleri, dill, timian, persille, kjørvel, mynte, luftløk, bjørnerot, merian, sitronmelisse, gressløk.

Her er en oppskrift du kan prøve deg på, når urtene igjen velsigner oss med sin blomstring:

Urtesalt

150 g urter +
1 paprika og
1 løk = tilsammen 150 g løk og paprika

300 g salt

Rens paprika og løk. Del de i mindre biter. Rens urtene for de groveste stilkene. Ha en bunt urter, en neve salt og grønsakene i foodprosessoren, og kjør det glatt.

Ha i mer urter og mer salt litt etter litt. Etterhvert blir det en glatt, grønn grøt. Spre grøten utover et bakepapir og la det tørke i  ovnen på 50 grader m/varmluft. Pass på at døren står på gløtt, slik at fukten slipper ut. Når det er helt tørt, er det ferdig. Vil du ha grovt salt, knuser du det med en kjevle, fint puddersalt får du hvis du lar det gå i blenderen. 

Lykke til og ha en interessant dag! :)



Bilder og oppskrift lånt fra altgodt.dot.no samt internett

22. januar 2014

Hvem holder rundt hvem?

En skogstur renser ut de gamle tankene og man får ny inspirasjon. Det er fantastisk å tenke på naturens vilje til å våkne til livet igjen etter en sånn, nesten perfekt "død"! En tur i skogen i disse dager er langt fra den samme turen i de andre sesongene.

Nå er alle ting døde, på en måte, - men også det kan være vakkert. Fargene er harmoniske og labre. Blader som tidligere har vært fulle av liv og farger danner et annet inntrykk og er på vei til å bli jord og næring om et par måneder. Enn så lenge er de frosset og det er mange tanker som kommer når man kikker nærmere på tablåene som skogen byr på i denne tiden.

Her er noen inntrykk av noe egentlig ganske kjedelig, men akk allikevel ganske vakkert!

... og hvem stivnet midt i leken da sola rant? 
Titt nedover og du får se ......  

Vakkert løv under ruglete is!

Ekte skigard......

Grønt, nedfrosset siv fra Iriser som er blitt "døgnville" ....


Solstrålene maler med gull på dødt løv i bekken ....
 
En slyngende, behagelig sti lokker deg videre inn i skogen!

En vakker stripet gren har en gang båret mange livlige blader og danset i vinden!

Bekken, som gir næring til tusner av Hvitveis om våren!

Og her er spørsmålet; Hvem holder rundt hvem? Titt nøye og la fantasien råde!!!
Kanskje de stivnet midt i leken når solen randt ........???


Bilder (C) Marit Jørgensen