Et anderledes online magasin om livet utendørs, mat og vin, kultur og reiser samt livet generelt.

21. juli 2014

Herlig middag - rett fra pallekarmen!


Squash er en plante i gresskarfamilien. Det finnes ulike typer squash, både med avlange og runde frukter, og i ulike fargenyanser av gult og grønt. Dette er kanskje en av de enkleste og mest frodige plantene du kan ha i en kjøkkenhage.

Husk at squash vil ha mye næring! Da vokser de seg til store, flotte planter på bare noen uker. Store, gule blomster kommer det også rikelig av.

For de som ønsker noe ekstra sommerlig på menyen kan det være greit å vite at også squashblomstene kan spises! Pass på at du bare bruker hannblomster, ellers blir det lite å glede seg over senere i sesongen. Du ser enkelt forskjell på hunn- og hannblomster ved at hunnblomsten har en liten "mini-squash" ved basis. Dette mangler hos hannblomstene. Squashblomster kan både grilles, frityrstekes, bakes i ovnen eller fylles med kjøtt, fisk eller annet godt før de stekes.

Squash har svært mange bruksområder. Den grønne kan spises rå omtrent som agurk, mens den gule bør varmebehandles før bruk. Squash passer fint både til grilling, frityrsteking, som tilbehør til både kjøtt og fisk og selvsagt i ratatouille. Under finner du oppskrift på fylt squash; god og smakfull sommermat!

Fylt squash (4 porsjoner)

Du trenger:

4 små squash eller 2 store
100 g bacon kuttet i små biter
300 g karbonadedeig
1 løk
1 hvitløksfedd
4 tomater (eller en boks hermetiske)
1 ss hvetemel
1 ts salt
2 krm pepper
2 ss blandet krydder (f.eks oregano, merian, timian, rosmarin, salvie)
Revet ost til topping

Slik gjør du:

- Sett ovnen på 180 grader. Skyll squashen og del den på langs. Grav ut innmaten med en teskje og hakk dette i små biter.

- Legg de tomme skallene i en ildfast form. Pensle innsiden med olje og stek i ovnen i ca 20 min. I mellomtiden lager du fyllet.

- Hakk løk og hvitløk og stek dette i en stekepanne sammen med finkuttet bacon og karbonadedeig.

- Når kjøttet er stekt tilsetter du oppkuttet squash, tomat kuttet i små terninger og krydder. Dryss over 1 ss hvetemel og la det hele surre på svak varme i ca 15 min. Smak til med salt og pepper.

- Ta squashskallene ut av ovnen og øk ovnstemperaturen til 250 grader.

- Fordel fyllet i de halvstekte skallene og topp med revet ost. Gratiner i ovnen i ca 15 min.

Server gjerne med ris og salat!


Oppskriften er henten fra enklere hage

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar